ΦΗΜΗ: Το Fast 11 θα είναι το τελευταίο του Vin Diesel και αρκετά διαφορετικό

Τέλος το διάστημα και οι πολύ εξωφρενικές ιδέες
15 Ιανουαρίου 2024 10:25
ΦΗΜΗ: Το Fast 11 θα είναι το τελευταίο του Vin Diesel και αρκετά διαφορετικό

Νέες πληροφορίες για το Fast 11, την επόμενη ταινία του πασίγνωστου κινηματογραφικού franchise, μόλις ήρθαν στα φώτα της δημοσιότητας. Σύμφωνα με τον αξιόπιστο δημοσιογράφο του χώρου, Jeff Sneider, η Universal Studios φαίνεται πως θα ακολουθήσει μια αρκετά διαφορετική προσέγγιση για το επερχόμενο εντέκατο κεφάλαιο. Η απόφαση του στούντιο έρχεται στον απόηχο του υπερβολικά υψηλού κόστους παραγωγής του προκατόχου του, Fast X, το οποίο είχε εκτοξευτεί στο ιλιγγιώδες ποσό των 340 εκατομμυρίων δολαρίων. Η ταινία ήταν τόσο ακριβή που πλησίαζε τον προϋπολογισμό του Avatar 2, το οποίο είναι η ακριβότερη ταινία στην ιστορία του Hollywood.

Ο ρεπόρτερ αποκαλύπτει, λοιπόν, πως η νέα ταινία του δημοφιλούς franchise στοχεύει να μειώσει σημαντικά το budget, κάτω από τα 200 εκατομμύρια δολάρια, αλλά και να ακολουθήσει μια διαφορετική κατεύθυνση. Η ταινία θα μειώσει τα παγκόσμια σκηνικά της και τις ακραίες ιδέες, εστιάζοντας αντ' αυτού σε μια κεντρική, πιο απλή και γειωμένη αφήγηση που θα αφορά είτε μια ληστεία είτε έναν αγώνα δρόμου. Εκτός από τους οικονομικούς λόγους, αυτή η στρατηγική στροφή θεωρείται απαραίτητη αλλαγή για τη σειρά, η οποία τα τελευταία χρόνια ακολουθούσε τυφλά τη φιλοσοφία "το μεγαλύτερο είναι καλύτερο", πηγαίνοντας ακόμη και στο διάστημα. Μάλιστα, κάποτε υπήρχαν φήμες πως τα Fast στο μέλλον θα είχαν μέχρι και δεινοσαύρους! Τελικά φαίνεται πως το Fast 11 θα είναι πιο γειωμένο, με τον ρεπόρτερ να επισημαίνει ότι θα είναι ως ένα βαθμό φόρος τιμής και throwback στην πρώτη ταινία.

Φυσικά, ο Vin Diesel θα συνεχίσει να είναι το πρόσωπο του franchise και θα έχει τον κεντρικό ρόλο. Παρά τις πρόσφατες κατηγορίες εναντίον του, ο Diesel θα επιστρέψει, αλλά ο ρεπόρτερ αναφέρει πως υπάρχει η πιθανότητα το Fast 11 να είναι η τελευταία του εμφάνιση στη σειρά. Επιπλέον, ο Sneider σημειώνει ότι μια νέα ταινία Riddick με τη συμμετοχή του Diesel πήρε επίσης το πράσινο φως από τη Universal πρόσφατα και προχωράει.

Τέλος, αναφέρεται ότι το στούντιο έχει αντιμετωπίσει προκλήσεις με το σενάριο του Fast 11, με τουλάχιστον τρεις σεναριογράφους να έχουν ήδη εμπλακεί στη διαδικασία. Παρά τα εν λόγω προβλήματα, η Universal έχει προγραμματίσει την κυκλοφορία της ταινίας για τις 4 Απριλίου του 2025.

Για την ιστορία, το Fast X ήταν η ταινία Fast & Furious με τα χαμηλότερα έσοδα από το 2011, παρά το γεγονός ότι συγκέντρωσε 714,6 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, υποδεικνύοντας το μειωμένο πλέον ενδιαφέρον για το franchise.