Μία πασίγνωστη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου έρχεται στο Netflix

Και πολύ επιτυχημένη αφού κέρδισε και Όσκαρ
14 Ιανουαρίου 2024 09:51
Μία πασίγνωστη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου έρχεται στο Netflix

Μία ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, η οποία έλαβε δέκα υποψηφιότητες για Όσκαρ, έρχεται στο Netflix Ελλάδας σε λίγες μέρες από σήμερα. Ναι, καλά καταλάβατε, το The Favourite (Η Ευνοούμενη) θα καταφθάσει στην streaming υπηρεσία σε λίγες μέρες για να την παρακολουθήσετε σε περίπτωση που δεν την έχετε δει ακόμη.

Αυτά τα νέα ήρθαν μέσα από την κατηγορία “New & Hot” του Netflix, το οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων μερικό από το επερχόμενο περιεχόμενό του. Έτσι, έγινε γνωστό ότι η Οσκαρική ταινία θα καταφθάσει στην υπηρεσία στις 23 Ιανουαρίου.

Να σας υπενθυμίσουμε, ότι το The Favourite θεωρείται από τις καλύτερες ταινίες του Γιώργου Λάνθιμου, αφού εκτός του ότι έχει 91% Metascore σε βαθμολογία, έχει κερδίσει πάρα πολλά βραβεία, καθώς και ένα βραβείο Όσκαρ.

Η περίληψη του The Favourite αναφέρει:

Αρχές του 18ου αιώνα. Η Αγγλία βρίσκεται σε πόλεμο με τους Γάλλους. Παρόλα αυτά, οι αγώνες πάπιας και η κατανάλωση ανανά βρίσκονται στο απόγειό τους. Η φιλάσθενη Βασίλισσα Άννα (Ολίβια Κόλμαν) βρίσκεται στον θρόνο και η στενή της φίλη Λαίδη Σάρα (Ρέιτσελ Βάις) κυβερνά τη χώρα στη θέση της, ενώ ταυτόχρονα φροντίζει για την υγεία και το απρόβλεπτο ταπεραμέντο της. Όταν η νέα υπηρέτρια Άμπιγκεϊλ (Έμμα Στόουν) καταφτάνει, η γοητεία της την κάνει αμέσως αγαπητή στη Σάρα. Η Σάρα την παίρνει υπό την προστασία της και η Άμπιγκεϊλ βρίσκει μια ευκαιρία να επιστρέψει στις αριστοκρατικές της ρίζες. Καθώς οι τακτικές του πολέμου καταναλώνουν όλο τον χρόνο της Σάρα, η Άμπιγκεϊλ παίρνει τη θέση της ως η συντροφιά της Βασίλισσας. Η φιλία τους της δίνει την ευκαιρία να κάνει πραγματικότητα τις φιλοδοξίες της και δεν θα αφήσει καμία γυναίκα, καμία πολιτική και κανένα κουνέλι να σταθούν εμπόδιο στον δρόμο της…

Στην Ευνοούμενη παίζουν μεταξύ άλλων οι Olivia Colman ως Queen Anne, Emma Stone ως Abigail, Nicholas Hoult ως Harley, Rachel Weisz ως Lady Sarah, Emma Delves ως Queen's Maid, Faye Daveney ως Sarah's Maid και άλλοι.

Το The Favourite (Η Ευνοούμενη) θα παίζει στο Netflix από τις 23 Ιανουαρίου. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε και το trailer της ταινίας.