O Zack Snyder νιώθει και αυτός κουρασμένος από τις superhero ταινίες

O σκηνοθέτης του Justice League μίλησε χωρίς φραγμούς για το τι πιστεύει
27 Δεκεμβρίου 2023 23:40
O Zack Snyder νιώθει και αυτός κουρασμένος από τις superhero ταινίες

Πολύς ντόρος και συζήτηση έχει προκληθεί γύρω από το φαινόμενο του "superhero fatigue", όπως αναφέρεται στα σοκάκια των social media και του διαδικτύου, δηλαδή της κούρασης του κοινού από τις αλεπάλληλες και αναγκαστικά διασυνδεδεμένες superhero ταινίες, οι οποίες απαιτούν εντατική ενασχόληση κιόλας για να μένει κανείς ενημερωμένος για το τι συμβαίνει στο σύμπαν τους. 

Τώρα, στη νέα του συνέντευξη ο περιβόητος Zack Snyder δηλώνει πως νιώθει και αυτός την ίδια κούραση. Συγκεκριμένα ο σκηνοθέτης των "Watchmen", "Man of Steel" και "Zack Snyder's Justice League" μίλησε στο The Atlantic σε ένα ειδικό αφιέρωμα για την προώθηση της νέας του ταινίας "Rebel Moon", όπου μίλησε για όλους και για όλα. 

Ανάμεσα στα θέματα που αναφέρθηκε ήταν και το θέμα αυτό για το οποίο ανέφερε τα εξής: 

Νιώθω την ίδια κούραση. Οι διασκευές από comics έχουν γίνει ένα "αδιέξοδο", έχουν πάψει να έχουν ενδιαφέρον ή ακόμη και να είναι ικανές να διηγηθούν αυτοτελείς ιστορίες. Κανείς πλέον δεν περιμένει να κάνουν μια αυτοτελής superhero ταινία. 

Όλα αυτά που ανέφερε βέβαια, φαίνονται και στους αριθμούς του box office καθώς οι τελευταίες ταινίες των Marvel και DC έχουν επί της ουσίας πατώσει σε εισπράξεις (βλ. Aquaman and the Lost Kingdom, The Flash, The Marvels, Ant-man and the Wasp Quantumania) πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων όπως το Guardians of the Galaxy Vol. 3

Το Rebel Moon - Part 1: A Child of Fire είναι διαθέσιμο ήδη και το Rebel Moon - Part Two: The Scargiver θα παίξει στο Netflix στις 19 Απριλίου του 2024.