Lee Sun-kyun: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός του Parasite

Είχε παίξει και στο Dr. Brain της Apple
27 Δεκεμβρίου 2023 08:31
Lee Sun-kyun: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός του Parasite

Νεκρός βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του ο γνωστός ηθοποιός, Lee Sun-kyun, ο οποίος έγινε ευρέως γνωστός μέσα από την Οσκαρική ταινία Parasite (Παράσιτα) το 2020. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που ήρθαν στα φώτα της δημοσιότητας, ο θάνατος τους 48χρονου αποδίδεται σε αυτοκτονία, ενώ τον βρήκαν σε ένα πάρκινγκ στην Σεούλ στην Νότια Κορέα.

Το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων, Yonhap, δήλωσε ότι στο κάθισμα του αυτοκινήτου του Lee Sun-kyun βρέθηκε ένα κομμάτι από κάρβουνο. Μάλιστα, η ίδια η σύζυγός του είχε ενημερώσει τις αρχές ότι βρήκε ένα σημείωμα αυτοκτονίας στο σπίτι. Τα νέα μεταφέρει το THR.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Lee Sun-kyun ήταν υπό έρευνα για απαγορευμένη χρήση παράνομων ουσιών στα πλαίσια μεγάλης επιχείρησης της αστυνομίας. Ο Lee αναφέρεται ότι επισκέφτηκε την περιοχή Gangnam της Σεούλ πολλές φορές από τις αρχές του έτους, όπου φέρεται να πήρε παράνομες ουσίες. Σύμφωνα με το Yonhap, ο ίδιος είχε υποστηρίξει πως έκανε χρήση ουσιών όταν εξαπατήθηκε από μία γυναίκα σε ένα μπαρ, η οποία στη συνέχεια τον εκβίαζε. Το όλο περιστατικό είχε προκαλέσει και μεγάλο πλήγμα στην εικόνα του, αλλά και στην δουλειά του.

Οι αρχές και η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας συνέχιζαν τις έρευνές τους για απαγορευμένη χρήση ναρκωτικών σε επώνυμους ανθρώπους όπως ηθοποιούς, τραγουδιστές και άλλους. Σύμφωνα με πηγές, ο Lee Sun-kyun είχε ήδη περάσει από ανάκριση 3 φορές και η τελευταία ήταν το περασμένο Σαββατοκύριακο για 19 ολόκληρες ώρες.

Ένας από τους μεγαλύτερους ρόλους στην καριέρα του, η οποία ξεκίνησε το 2003, ήταν στο Parasite την ταινία του Bong Joon Ho που βραβεύτηκε το 2020 με τέσσερα βραβεία Όσκαρ. Εκείνος είχε παίξει και στη γνωστή σειρά του Apple TV+ με το όνομα Dr. Brain.