Vin Diesel: Αντιμετωπίζει κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης ο σταρ των Fast & Furious

Την υπόθεση φέρνει στο φως μια πρώην βοηθός του Χολιγουντιανού σταρ
22 Δεκεμβρίου 2023 09:50
Vin Diesel: Αντιμετωπίζει κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης ο σταρ των Fast & Furious

Μια υπόθεση που εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες στο Χόλιγουντ έρχεται στο φως καθώς ο Vin Diesel, σταρ των ταινιών Fast & Furious, αντιμετωπίζει κατηγορίες σεξουαλικής απασχόλης από μία πρώην βοηθό του. 

Στην μήνυση που κατέθεσε η Asta Jonasson, όπως ονομάζεται, ισχυρίζεται ότι δούλευε για τον ηθοποιό στην Ατλάντα το 2010, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της 5ης ταινίας του franchise, με τίτλο "Fast Five". Όπως ισχυρίζεται ο Βιν Ντίζελ της ζήτησε να ανέβει στην σουίτα του στο ξενοδοχείο St. Regis και την ανάγκασε να καθίσει στο κρεβάτι του. Αυτή του ζήτησε να σταματήσει και άρχισε να κινείται προς την πόρτα, αλλά ο Diesel την ακολούθησε και την πλησίασε, αρχίζοντας να την αγγίζει απρεπώς και να τη φιλάει. 

Στη συνέχεια προσπάθησε, σύμφωνα πάντα και με τα όσα αναφέρονται στο Vanity Fair, να της κατεβάσει το εσώρουχο και εκείνη ούρλιαξε και έτρεξε προς το μπάνιο. Έπειτα την κόλλησε στον τοίχο και άρχισε να αυτοικανοποιείται μπροστά της. 

Μερικές ώρες αργότερα η Samantha Vincent, αδελφή του Diesel και πρόεδρος της εταιρίας παραγωγής του, την τηλεφώνησε για να την γνωστοποιήσει την απόλυσή της. 

““Η κα Jonasson δεν μπορούσε να ξεφύγει και έκλεισε τα μάτια της, φοβούμενη μήπως θυμώσει τον Βιν Ντίζελ απορρίπτοντάς τον περαιτέρω και προσπαθώντας να αποστασιοποιηθεί, ευχόμενη να τελειώσει η επίθεση. Της ήταν σαφές ότι απολύθηκε επειδή δεν ήταν πλέον χρήσιμη – ο Vin Diesel την είχε χρησιμοποιήσει για να εκπληρώσει τις σεξουαλικές του επιθυμίες και εκείνη είχε αντισταθεί στις σεξουαλικές του επιθέσεις. Η κ. Jonasson ένιωθε ότι ήταν ένα σκουπίδι που έπρεπε να πεταχτεί. Η κ. Jonasson ένιωθε αβοήθητη, η αυτοεκτίμησή της κατέρρευσε και αμφισβήτησε τις δικές της ικανότητες και το αν μια επιτυχημένη καριέρα θα απαιτούσε να ανταλλάξει το σώμα της για την ανέλιξη” αναφέρει η μήνυση.

Στη μήνυση που κατατέθηκε γίνονται αναφορές κατά του γνωστού ηθοποιού για φυλετικές διακρίσεις, παράνομη απόλυση και αμελή εποπτεία. 

Ακόμη οι εκπρόσωποι του Ντίζελ δεν έχουν προβεί σε κάποια σχετική δήλωση, ενώ δεν γνωρίζουμε εάν και κατά πόσο θα βλάψει την φήμη του και ακολούθως το franchise των Fast & Furious ταινιών, το οποίο έχει σιγουρα δύο ταινίες ακόμη για να ολοκληρωθεί η βασική ιστορία -το Fast X: Part 2 και μία ακόμη "Fast" ταινία.