Ο Taika Waititi αποκάλυψε γιατί ανέλαβε το Thor: Ragnarok αν και δεν είχε “καμία όρεξη“ να το κάνει

Μια αποκαλυπτική ΄δήλωση από τον σκηνοθέτη των δύο τελευταίων Thor ταινιών
27 Νοεμβρίου 2023 22:58
Ο Taika Waititi αποκάλυψε γιατί ανέλαβε το Thor: Ragnarok αν και δεν είχε “καμία όρεξη“ να το κάνει

Τον τελευταίο καιρό ο Taika Waititi δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του όσον αφορά τη θητεία του στο MCU, η οποία ενώ ξεκίνησε με ένα άνευ προσδοκιών ντεμπούτο με το Thor: Ragnarok, που θεωρείται μια από τις καλύτερες και ιδιαίτερες ταινίες του σύμπαντος, αλλά  έληξε με αρνητικό πρόσημο -λόγω του Thor: Love & Thunder- όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για τον χαρακτήρα του Thor και τα ταμεία της Marvel Studios. 

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης βρέθηκε καλεσμένος στο SmartLess podcast εκεί όπου μίλησε για όλους και για όλα. Σε ένα σημείο αποκάλυψε ότι δεν είχε καμία όρεξη να αναλάβει ως σκηνοθέτης μια ταινία του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel Studios γιατί ήθελε να ακολουθήσει καριέρα auteur σκηνοθέτη. Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά: 

"Ξέρετε κάτι; Δεν είχα καμία όρεξη να κάνω αυτές τις ταινίες. Δεν ήταν στα σχέδιά μου για την καριέρα μου ως auteur, αλλά ήμουν φτωχός και μόλις είχα κάνει το δεύτερο παιδί μου και σκέφτηκα "Ρε συ ξέρεις κάτι; θα ήταν μια τέλεια ευκαιρία να ταΐσω αυτά τα παιδιά. Και ο Thor -ας είμαστε ειλικρινείς- ήταν πιθανότατα το λιγότερο διάσημο franchise τους." 

"Δεν διάβασα ποτέ τα comics του Thor όταν ήμουν παιδί. Ήταν ένα κόμικ που το επιανα να το ξεφυλλίσω και έκανα "ίου". Και μετά έκανα μια έρευνα και διάβασα ένα κόμικ του Thor... ή καλύτερα 18 σελίδες ή πόσο μεγάλο ήταν τέλος πάντων και πάλι ήμουν μπερδεμένος από τον χαρακτήρα του." είπε ο Waititi συνεχίζοντας τις δηλώσεις αλήθειας που έκανε στο podcast. 

Είπε κι άλλα όμως για αυτή την αθέατη πλευρά της ιστορίας του με τη Marvel όταν τον ρώτησαν αν οι ιθύνοντες της Marvel δίσταζαν από φόβο να τον προσλάβουν. Η απάντησή του ήταν αφοπλιστική: Νομίζω ότι δεν είχαν και καμία άλλη επιλογή με αυτό. Σκέφτηκα ότι "λοιπόν για να με κάλεσαν θα πρέπει όντως να έπιασαν πάτο." 

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Yahoo ξεκαθάρισε ότι δε θα είναι στο Thor 5 λέγοντας τα εξής: "Δεν ξέρω κατά πόσο είναι αυτό ακριβές. Ξέρω ότι δε θα συμμετέχω... Θα εστιάσω στις άλλες ταινίες για τις οποίες έχω υπογράψει."