Φόνισσα: Πότε θα παίξει η νέα ταινία με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη; (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε λίγες μέρες η μεγάλη πρεμιέρα
27 Νοεμβρίου 2023 16:25
Φόνισσα: Πότε θα παίξει η νέα ταινία με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη; (ΒΙΝΤΕΟ)

Πλησιάζουμε στην πρεμιέρα της νέας ταινίας της Καρυοφυλλιά Καραμπέτη με τίτλο Φόνισσα, την οποία έχει επιμεληθεί η Tanweer σε σκηνοθεσία της Εύας Νάθενα. Πρόκειται για ένα έργο που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη που κυκλοφόρησε και εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1912.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε την Καραμπέτη και την Μαρία Πρωτόπαππα. Η Έλενα Τοπαλίδου, η Πηνελόπη Τσιλίκα, η Γεωργιάννα Νταλάρα, η Νίκη Παπανδρέου, ο Χρήστος Στέργιογλου, ο Στάθης Σταμουλακάτος και ο Δημήτρης Ήμελλος απαρτίζουν το cast της ταινίας.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι η ταινία απέσπασε 6 βραβεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ενώ η Κατερίνα Μπέη που είναι η σεναριογράφος της ταινίας είπε στο CNN για την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη τα εξής: «Η Καρυοφυλλιά είναι πολύ συνεπής, πολύ ακριβής και δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Ερχόταν με το σενάριο γεμάτο σημειώσεις και ιδέες και τον Παπαδιαμάντη παραμάσχαλα».

Η σύνοψη της Φόνισσας λέει τα εξής:

Σε ένα δυστοπικό νησί της Ελλάδας γύρω στο 1900, η Χαδούλα, χήρα Ιωάννου Φράγκου είναι μια γυναίκα που έχει μάθει να επιβιώνει στην ανδροκρατούμενη, πατριαρχική κοινωνία υπηρετώντας αυτό που της πέρασε η μητέρα της – μια σκυτάλη δύσκολη, που διαιωνίζει την υποτίμηση και την κατώτερη μοίρα της γυναίκας. Η Χαδούλα επαναστατεί μέσα της και αυτό δεν θα αργήσει να συμβεί και προς τα έξω.

Τα μικρά κορίτσια του νησιού γίνονται θύματα του ξεσπάσματός της. Αφαιρώντας τους τη ζωή, η ίδια νιώθει ότι τα απαλλάσσει από το κοινωνικό φορτίο που η ύπαρξή τους επιφέρει. Οι πράξεις της κάποια στιγμή αυτονομούνται και τη φέρνουν αντιμέτωπη με τον νόμο. Εγκαταλείπει το σπίτι της και βρίσκει καταφύγιο στη φύση. Όμως, όσο και αν η ηθική της τής υπαγορεύει ότι έπραξε σωστά, στην πραγματικότητα το χρόνιο τραύμα της την ακολουθεί παντού. Το τέλος έρχεται σαν λύτρωση.

ΦΟΝΙΣΣΑ: Δείτε το συγκλονιστικό trailer από τη νέα ελληνική ταινία με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Πότε θα παίξει η Φόνισσα;

Η Φόνισσα θα παίξει στους κινηματογράφους στις 30 Νοεμβρίου.

Tags: