Αρνητικό ρεκόρ για το The Marvels – Το χειρότερο άνοιγμα στην ιστορία του MCU

Δεν κατάφερε να γεμίσει τις αίθουσες το πρώτο Σαββατοκύριακο
11 Νοεμβρίου 2023 20:47
Αρνητικό ρεκόρ για το The Marvels – Το χειρότερο άνοιγμα στην ιστορία του MCU

Πριν μερικά εικοσιτετράωρα έκανε το ντεμπούτο της η νέα ταινία του Marvel Cinematic Universe, το The Marvels. Πρόκειται για το sequel του Captain Marvel με την Brie Larson, το οποίο συνεχίζει την 5η φάση του σύμπαντος που βρίσκεται πλέον στο ‘The Multiverse Saga’ του. Ωστόσο, παρόλο που η Marvel κάποτε είχε αγγίξει σχεδόν την κορυφή όλων των εποχών του κινηματογραφικού box office, με το Avengers: Endgame που είναι η 2η πιο επιτυχημένη ταινία όλων των εποχών, η νέα της παραγωγή ήρθε τώρα να σημειώσει αρνητικό ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, το εγχώριο άνοιγμα του The Marvels στο αμερικανικό box office ανέρχεται σε 21.5 εκατομμύρια δολάρια από 4,030 κινηματογράφους. Πρόκειται για το δεύτερο μικρότερο box office πρώτης μέρας στην ιστορία ολόκληρου του MCU. Το νούμερο αυτό περιλαμβάνει τα 6,6 εκατομμύρια δολάρια από τα previews. Το The Marvels μόλις που ξεπέρασε το The Incredible Hulk του 2008, το οποίο κατέχει το ρεκόρ του χαμηλότερου εγχώριου ντεμπούτου στο MCU, με 21,46 εκατομμύρια δολάρια, με το Ant-Man να βρίσκεται στην τρίτη θέση πλέον με 22,6 εκατομμύρια δολάρια. Αν το The Marvels δεν ανεβάσει ρυθμούς, θα μείνει πίσω από τα έσοδα του πρώτου Σαββατοκύριακου και των δύο αυτών ταινιών (55,4 και 55,7 εκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα). Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι το box office στις ΗΠΑ για το Σαββατοκύριακο θα κυμαίνεται από 47 μέχρι 52 εκατομμύρια δολάρια, το οποίο είναι με διαφορά το χειρότερο νούμερο στην ιστορία ολόκληρου του MCU!

Αυτοί οι αριθμοί είναι σίγουρα ανησυχητικοί για τα Marvel Studios, αφού η παραγωγή του The Marvels κόστισε 220 εκατομμύρια δολάρια.

Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα, η επίσημη σύνοψη της ταινίας αναφέρει:

Η Carol Danvers ή αλλιώς Captain Marvel έχει πλέον ανακτήσει την ταυτότητά της από τους τυραννικούς Kree και έχει πάρει εκδίκηση από την Supreme Intelligence. Όμως οι απρόβλεπτες συνέπειες οδηγούν την Κάρολ να επωμιστεί το βάρος ενός αποσταθεροποιημένου σύμπαντος. Όταν τα καθήκοντά της την στέλνουν σε μια ανώμαλη σκουληκότρυπα που συνδέεται με έναν επαναστάτη των Kree, οι δυνάμεις της μπλέκονται με αυτές της σούπερ φαν Καμάλα Καν από το Jersey City, γνωστής και ως Ms Marvel, και της αποξενωμένης ανιψιάς της Carol, που τώρα είναι αστροναύτης της S.A.B.E.R. Captain Monica Rambeau. Όλοι μαζί, αυτή η απίθανη τριάδα πρέπει να συνεργαστεί και να μάθει να δουλεύει συντονισμένα για να σώσει το σύμπαν ως "The Marvels".

Πέρα από την πρωταγωνιστική τριάδα των Brie Larson, Teyonah Parris και Iman Vellani που ενσαρκώνουν τις Captain Marvel, Monica Rambeau και Ms. Marvel αντίστοιχα, τα υπόλοιπα μέλη του cast του The Marvels είναι οι: Park Seo-joon (Parasite), Saagar Shaikh, Zenoiba Shroff και Mohan Kapur από τη σειρά "Ms. Marvel", καθώς και η Zawe Ashton. Επίσης, η "γάτα" ονόματι Goose, δηλαδή το πλάσμα Flerken από το Captain Marvel κάνει την επιστροφή του. Φυσικά, δε γίνεται να λείπει και ο Samuel L. Jackson, ως Nick Fury.

Τη σκηνοθεσία του sequel έχει αναλάβει η Nia DaCosta (Candyman 2021), ενώ το σενάριο έχει γράψει μαζί με τους Megan McDonnell, Elissa Karasik και Zeb Wells.

Το The Marvels έκανε πρεμιέρα στην Ελλάδα στις 9 Νοεμβρίου. Παρακολουθήστε το τελικό trailer παρακάτω.