Μάθαμε πότε θα έρθει το Shrek 5!

Από γκάφα
09 Νοεμβρίου 2023 13:52
Μάθαμε πότε θα έρθει το Shrek 5!

Όπως φαίνεται, η πέμπτη Shrek ταινία θα αργήσει ελαφρώς να έρθει στις οθόνες μας. Ειδικότερα, ένα εργαζόμενος της NBCUniversal αποκάλυψε κατά λάθος μέσα από το προφίλ του στο LinkedIn ότι το "Shrek 5" πρόκειται να κυκλοφορήσει το 2025. Βέβαια, σχεδόν αμέσως έσπευσε να σώσει τη γκάφα του, διαγράφοντας τις πληροφορίες, αλλά αυτό είναι το internet οπότε η ημερομηνία δεν πέρασε απαρατήρητη και ξεκίνησε να κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Για την ιστορία, η πληροφορία έρχεται λίγο μετά τις δηλώσεις του ιδρυτή και CEO της Illumination, Chris Meledandri, τον Απρίλιο, ο οποίος αποκάλυψε ότι οι αρχικοί πρωταγωνιστές — συμπεριλαμβανομένων των Mike Myers, Cameron Diaz και Eddie Murphy — βρίσκονται σε συζητήσεις για την επιστροφή τους στο δημοφιλές franchise που παραμένει στον πάγο από το 2010, όταν και κυκλοφόρησε η τελευταία ταινία.

Φυσικά, η επιστροφή του λατρεμένου πράσινου ήρωα βρίσκεται στα σκαριά από το 2016, όταν η NBCUniversal είχε εξαγοράσει την DreamWorks Animation, με τον CEO Steve Burke να δηλώνει: «Ο Meledandri θα βρει δημιουργικούς τρόπους για να επαναφέρουμε τον Shrek και να προσθέσουμε αξία σε πολλά από τα υπάρχοντα franchise της DreamWorks, ενώ συγχρόνως δημιουργούμε και νέα».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Illumination, η οποία ευθύνεται και για τα Despicable Me, Secret Life of Pets, Sing και το πρόσφατο Super Mario Bros. Movie, είχε δηλώσει πρόσφατα στο Variety:

"Η διαδικασία δε διαφέρει και πολύ από αυτή που ακολουθήσαμε με το Mario, όπου κοιτάζεις ποια είναι τα βασικά στοιχεία που έχουν αγαπήσει οι θεατές και κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς για να τα τιμήσεις. Στη συνέχεια δουλεύεις σκληρά για να δημιουργήσεις τα στοιχεία της ιστορίας και νέους χαρακτήρες που θα σε οδηγήσουν σε εντελώς νέα μέρη. Η ιδέα αυτή αρέσει πολύ στο αρχικό καστ".

Για την ιστορία, έχει ακουστεί πως πέρα από το Shrek 5, τη δική του spin-off ταινία θα αποκτήσει ο λατρεμένος χαρακτήρας Donkey, όπως συνέβη με τα Puss in Boots που έχουν επιστρατεύσει τον Αντόνιο Μπαντέρας για τον πρωταγωνιστικό ρόλο.