Μια σκηνή του Deadpool 3 εμπνεύστηκε από μία άλλη εμβληματική του Star Wars

Σε περίπτωση που κάτι σας θυμίσει το “Return of the Jedi“
08 Νοεμβρίου 2023 18:51
Μια σκηνή του Deadpool 3 εμπνεύστηκε από μία άλλη εμβληματική του Star Wars

Όταν θα δείτε -με το καλό- το Deadpool 3 στις αίθουσες και μια σκηνή του σας θυμίσει έντονα μια χαρακτηριστική του Star Wars να ξέρετε ότι έγινε επίτηδες. Ο σκηνοθέτης της άκρως αναμενόμενης ταινίας της marvel Studios, Shawn Levy, παραχώρησε μια συνέντευξη όπου αποκάλυψε πως μια σκηνή του Deadpool 3 έχει γυριστεί με τον ίδιο τρόπο, ώστε να αποτείνει φόρο τιμής σε μια εμβληματική σκηνή του Star Wars: Return of the Jedi. 

O Levy θυμήθηκε την εμπειρία που είχε ζήσει το 1983 στο σινεμά βλέποντας το Return of the Jedi στη σκοτεινή αίθουσα και δήλωσε ότι ήθελε να τιμήσει το Episode VI στο Deadpool 3. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στη σκηνή της αναμέτρησης του Luke Skywalker με τον Darth Vader στο φινάλε της ταινίας λέγοντας: 

"Θυμάμαι έντονα τη σκηνή στην οποία ο Luke κρύβεται από τον Vader στο δωμάτιο του Αυτοκράτορα και ο Vader βγάζει τον λόγο που τελειώνει με το "Αν δεν στραφείς στη σκοτεινή πλευρά, τότε θα το κάνει μπορεί να το κάνει η αδελφή σου"", είπε ο Levy. "Είχε πέσει νεκρική σιγή στην αίθουσα. Εντελώς σιωπή. Ξαφνικά, ο Vader πάτησε το λάθος κουμπί. Ο Luke βγαίνει ουρλιάζοντας από τις σκιές και απλά ξεκινάει μια μάχη με φωτόσπαθα εναντίον του Vader. Ο τρόπος με τον οποίο το ένιωσα αυτό: Αυτά τα 40 δευτερόλεπτα ακινησίας από το κοινό, και μετά το θέαμα και η συγκίνηση, έχει χαραχτεί όχι μόνο στα μάτια μου αλλά και στην καρδιά μου".

Έπειτα αποκάλυψε πως μελέτησε τη σκηνή Luke vs Vader εκείνη στο κινητό του και ζήτησε από το συνεργείο να αντιγράψουν μέχρι και το κάδρο και την τοποθέτηση της κάμερας στην αντίστοιχη σκηνήτου Deadpool 3. 

"Για μια βασική σκηνή της ταινίας, είπα στην ομάδα των κασκαντέρ μου: 'Παιδιά, αυτή είναι η στιγμή του Return of the Jedi. Βρήκα αυτή τη σκηνή με τον Vader και τον Luke στο τηλέφωνό μου και μελέτησα εκ νέου πώς φωτογραφήθηκε, πώς μπλοκαρίστηκε, το καδράρισμα, τον ρυθμό. Ο ενθουσιώδης οπαδός του Star Wars θα δει το πλάνο στο Deadpool που εμπνεύστηκα από μια στιγμή που είδα στο θέατρο πριν από δεκαετίες. Αυτή είναι μια ανάμνηση για πάντα. Και αυτό είναι ένας θησαυρός".

Ο Levy συνέχισε να εξηγεί ότι αυτό είναι που κάνει τον κινηματογράφο ξεχωριστό στο μυαλό του: "Όταν το ύφος είναι μοναδικό, όταν τα θέματα είναι ηχηρά, όταν η εμπειρία είναι ενωτική, όταν το κοινό δέχεται την υπενθύμιση ότι ο κόσμος είναι πολύ μεγαλύτερος από εμάς τους ίδιους, δημιουργείται μια παντοτινή ανάμνηση. Νομίζω ότι αυτό είναι όμορφο".

Ο Matthew Macfadyen της σειράς Succession και η Emma Corrin της σειράς The Crown θα βρίσκονται στο cast της ταινίας, ενώ πρόσφατα έγινε γνωστό ότι θα παίξουν κανονικά και οι Morena Baccarin, Shioli Kutsuna και Brianna Hildebrand ως Vanessa, Yukio και Negasonic Teenage Warhead αντίστοιχα. Επίσης, θα εμφανιστούν και οι Karan Soni και Leslie Uggams ως Dopinder και Blind Al, ο Rob Delaney ως Peter, καθώς και η Jennifer Garner ως Elektra.

Τη σκηνοθεσία του Deadpool 3 ανέλαβε ο Levy των Free Guy, The Adam Project και Stranger Things, ενώ στο σενάριο επιστρέφουν οι Paul Wernick, Rhett Reese και Zeb Wells. Το Deadpool 3 είναι η πρώτη ταινία που έρχεται από τα Marvel Studios και τον Kevin Feige, μετά την εξαγορά της Fox από την Disney. Επίσης θα είναι η πρώτη πραγματικά R-rated ταινία του MCU και της Marvel Studios.

Το Deadpool 3 θα κυκλοφορούσε τον Μάιο του 2024, αλλά λόγω της απεργίας στο Χόλιγουντ δεν έχει ακόμη νέα ημερομηνία πρεμιέρας.