Marvel: Έχουμε οριστική απάντηση για το σύμπαν που βρίσκεται το MCU!

Earth 616 ή Earth 199999;
04 Νοεμβρίου 2023 12:48
Marvel: Έχουμε οριστική απάντηση για το σύμπαν που βρίσκεται το MCU!

Εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει ένα debate ανάμεσα στους fans της Marvel για το σύμπαν στο οποίο τοποθετείται το Marvel Cinematic Universe και πιο συγκεκριμένα σε ποια έκδοση της Γης ανήκει. Από τα comics άλλωστε που έχουν εξερευνήσει το concept του Multiverse εδώ και δεκαετίες, τα σύμπαντα χωρίζεται με ονομασίας όπως Earth XXXXX (όπου Χ=αριθμοί). 

Για παράδειγμα το σύμπαν της Animated Series των X-Men ανήκει στην Earth-92131 στο Multiverse της Marvel, ενώ ο Spider-Man του Tobey Maguire και της τριλογίας του Sam Raimi ανήκουν στην Earth-96283. Αυτός είναι ένας τρόπος από την Marvel να κατηγοριοποιεί τα άπειρα σύμπαντα που υπάρχουν στο multiverse.

Ωστόσο, όσον αφορά το σύμπαν που βρίσκεται το MCU υπήρχαν ανά τα χρόνια πολλές ανακρίβειες καθώς τη μία η Marvel δήλωνε ότι ανήκει στην Earth-616 και την άλλη στην Earth-199999. Αυτό είχε ως παοτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα debate μεταξύ των fans για το ποιο είναι πράγματι το σύμπαν που ανήκει το MCU. 

Τώρα, το debate αυτό θέλησε να τελειώσει η ίδια η Marvel μέσα από το επίσημο εγχειρίδιο-βιβλίο του timeline του MCU, με τίτλο "Marvel Studios The Marvel Cinematic Universe An Official Timeline", το οποίο γενικότερα έχει δώσει απαντήσεις σε πολλά αναπάντητα μέχρι πρότινος ερωτήματα και λεπτομέρειες. 

Η επιβεβαίωση έρχεται από τον πρόλογο του βιβλίου που κάνει η "Miss Minutes", η τεχνητή νοημοσύνη της TVA με την εμφάνιση ρολογιού, η οποία αναφέρει: "Είμαι η Miss Minutes και σας καλωσορίζω στον οδηγό για τα όντα και τα γεγονότα που συντάσσουν το σύμπαν γνωστό και ως 616, επίσης γνωστό και ως "Ιερό Χρονολόγιο"

Έτσι, λοιπόν, με κάθε επισημότητα δίνεται η οριστική απάντηση ότι τα γεγονότα που βλέπαμε στις ταινίες του MCU όλα αυτά τα χρόνια λαμβάνουν χώρα στην Earth-616.