Αυτή η απόλυτη cult horror ταινία του 2014 αποκτά sequel

Ετοιμαστείτε για την συνέχεια του “It Follows“
31 Οκτωβρίου 2023 01:09
Αυτή η απόλυτη cult horror ταινία του 2014 αποκτά sequel

Μια από τις πιο cult αλλά και σπουδαίες ταινίες τρόμου του 2014 -και γενικότερα της τελευταίας δεκαετίας- επιστρέφει με ένα sequel με τα όλα του. 

Ο λόγος για το "It Follows" του οποίου η ιστορία θα συνεχιστεί με το It Follows 2 και φυσικά οι συντελεστές δεν το ονομάζουν έτσι, αλλά "They Follow" θέλοντας να κάνουν και ένα tease για το τι θα περιμένει ο κόσμος από το σενάριο του sequel. 

Όταν λέμε "με τα όλα του" δεν το λέμε τυχαίο διότι για το They Follow θα επιστρέψει τόσο ο αρχικός σκηνοθέτης David Robert Mitchell πίσω από την κάμερα και το σενάριο, αλλά και η Maika Monroe στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Επίσης, την παραγωγή του sequel του It Follows αναλαμβάνει η NEON, το πολυβραβευμένο στούντιο παραγωγής πίσω από οσκαρικό "Parasite" και άλλες ανεξάρτητες παραγωγές που έκαναν αίσθηση όπως το "Triangle of Sadness". 

Η κυκλοφορία του It Follows πριν από σχεδόν 10 χρόνια αποτέλεσε μια αναπάντεχη εμπορική επιτυχία, καθώς με ένα φτωχό θα έλεγε κανείς budget του $1 εκατ. κατάφερε να βγάλει τα 23πλάσια στο box office με τελική συγκομιδή στα $23.2 εκατομμύρια παγκοσμίως. 

Το It Follows είχε να κάνει με μια υπερφυσική οντότητα που κυνηγάει μια ανυποψίαστη κοπέλα ύστερα από μια σεξουαλική επαφή που είχε. Η σύνοψη αναφέρει: "Για την 19χρονη Τζέι, το φθινόπωρο θα έπρεπε να είναι το σχολείο, τα αγόρια και τα Σαββατοκύριακα στη λίμνη. Αλλά μετά από μια φαινομενικά αθώα σεξουαλική επαφή, βασανίζεται από παράξενα οράματα και την αναπόφευκτη αίσθηση ότι κάποιος, ή κάτι, την ακολουθεί. Αντιμέτωποι με αυτό το βάρος, η Τζέι και οι φίλοι της πρέπει να βρουν έναν τρόπο να ξεφύγουν από τη φρίκη που μοιάζει να βρίσκεται μόνο μερικά βήματα πίσω τους.

Εκτός από τη θεματική, τη φωτογραφία και το σενάριο το It Follows είχε και ένα εξαιρετικό synth-based soundtrack δια χειρός JunkieXL, ο οποίος δεν γνωρίζουμε αν θα επιστρέψει για το sequel

Πάντως τα γυρίσματα του They Follow θα ξεκινήσουν εντός του 2024.