Η Μόνικα Μπελούτσι έρχεται στην Θεσσαλονίκη

Η Ιταλίδα σταρ θα έρθει για χάρη του 64ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
24 Οκτωβρίου 2023 20:22
Η Μόνικα Μπελούτσι έρχεται στην Θεσσαλονίκη

Μια σταρ παγκόσμιας λάμψης θα βρεθεί στην Θεσσαλονίκη και αναφερόμαστε στην Μόνικα Μπελούτσι (Monica Bellucci). Η Ιταλίδα σταρ του κινηματογράφου θα έρθει στην συμπρωτεύουσα για χάρη του 64ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που θα διεξαχθεί στις αρχές Νοεμβρίου. 

Στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η Μπελούτσι θα προλογίσει την προβολή του υβριδικού φιλμ «Μαρία Κάλλας: Επιστολές και Αναμνήσεις» των Τομ Βολφ και Γιάννη Δημολίτσα που είναι βασισμένο στην παράσταση "Maria Callas: Letters and Memoirs". Το φιλμ θα προβληθεί την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στο Ολύμπιον, στο πλαίσιο των εορτασμών για το Έτος Μαρία Κάλλας, με τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη γέννηση της κορυφαίας σοπράνο. 

Στη δεύτερη μέρα της εμφάνισής της, η Μπελούτσι θα δώσει το παρών στην προβολή της ταινίας "Μαλένα" (2000) σε σκηνοθεσία Τζουζέπε Τορνατόρε (Giuseppe Tornatore), η οποία την έκανε γνωστή στο ευρύ κοινό και σε όλον τον κόσμο. Η ταινία διηγείται την συγκινητική ιστορία ενηλικίωσης και συγχρόνως τοιχογραφία μιας οδυνηρής ιστορικής περιόδου, στην οποία η Μόνικα Μπελούτσι ερμηνεύει υποδειγματικά έναν πολυσύνθετο γυναικείο χαρακτήρα. 

 

Η προβολή θα γίνει την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου στο Ολύμπιον, ενώ η 59χρονη σταρ θα τιμηθεί και με το βραβείο Χρυσός Αλέξανδρος για τη συνολική συνεισφορά της στο σινεμά.