MCU: Έρχονται επικά crossovers παλιών και νέων ταινιών αλλά και σειρών της Marvel

H δήλωση του επικεφαλής της Marvel Studios, Kevin Feige που άναψε φωτιές
24 Οκτωβρίου 2023 14:26
MCU: Έρχονται επικά crossovers παλιών και νέων ταινιών αλλά και σειρών της Marvel

Τα επικά crossovers του Multiverse δεν τα έχουμε δει ακόμη σε πλήρη εξέλιξη στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel πέραν από δείγματα όπως στο Spider-Man: No Way Home με τους Spider-Men των Tom Holland, Andrew Garfield και Toby Maguire αλλά και τους Loki και Kang Variants στη σειρά "Loki" και το "Ant-Man and the Wasp Quantumania". 

Τώρα, το ίδιο το αφεντικό της Marvel Studios, ο Kevin Feige έκανε μια σημαντική δήλωση για το μέλλον των συμπαντικών crossovers στο MCU που αφήνει σε αναμμένα κάρβουνα τους fans. Σε μια γραπτή δήλωση που κάνει στο βιβλίο "Marvel Studios’ The Marvel Cinematic Universe - An Official Timeline", όπως μεταδίδει το The Direct, o mastermind του MCU κάνει ένα δυνατό tease που αφήνει να εννοηθεί πως τα από όλα όσα έχει δείξει η Marvel αυτές τις δεκαετίες, ιδιαίτερα πριν τη γέννηση του MCU αλλά και όσα παράπλευρα projects έγιναν μετά, πρόκειται να συγκρουστούν ή και να συναντηθούν στο μέλλον. 

"Όσον αφορά το Multiverse, αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν ιστορίες-ταινίες και σειρές που αποτελούν μέρος του canonical της Marvel, αλλά δημιουργήθηκαν από διαφορετικούς αφηγητές σε διαφορετικές περιόδους της ιστορίας της Marvel. Το χρονοδιάγραμμα που παρουσιάζεται σε αυτό το βιβλίο αφορά συγκεκριμένα το Sacred Timeline του MCU μέχρι το Phase 4. Όμως, καθώς προχωράμε μπροστά και βουτάμε βαθύτερα στο Multiverse Saga, δεν μπορείτε να ξέρετε το πότε θα συγκρουστούν ή να συγκλίνουν τα timelines (hint, hint/spoiler alert). 

 

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ο Feige κλείνει το μάτι στους fans ότι θα δούμε μια σύγκλιση του Marvel σύμπαντος της Fox αλλά και της Sony στο μέλλον, οι οποίες πλέον βάσει των νέων κανόνων του Multiverse θεωρούνται ως canon στο MCU -δηλαδή κομμάτι τους. 

Αυτό είναι και ένα μεγάλο tease για τον Multiversal War που η σειρά "Loki" προμηνύει ότι θα συμβεί αλλά και για τα γεγονότα του "Avengers: Secret Wars", το οποίο από τα comics γνωρίζουμε ότι θα δούμε πολλούς variants γνωστών superheroes στη μεγάλη οθόνη.