O Kevin Feige για το μέλλον της Marvel: “Ίσα που ξύσαμε την επιφάνεια“

Το αφεντικό του MCU είναι ευγνώμον για τα όσα κατάφερε αλλά και όσα θα έρθουν
14 Οκτωβρίου 2023 12:26
O Kevin Feige για το μέλλον της Marvel: “Ίσα που ξύσαμε την επιφάνεια“

Η κινηματογραφική δυναστεία της Marvel Studios που ξεκίνησε το 2008 ακόμη δείχνει πως κρατάει στο box office, παρά την εμφανέστατη πτώση και τον κορεσμό που έχουν νιώσει οι θεατές μετά το Phase 4 του MCU και αρκετών χλιαρών κυκλοφοριών. 

Ύστερα από 32 ταινίες, κάμποσες σειρές στο Disney Plus (και πριν από την εποχή του) αλλά και $30 δισεκατομμύρια εισπράξεων, η επιτυχία του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel Studios παραμένει αμίμητη όσο κι αν άλλοι προσπάθησαν να τη μιμηθούν. Το αποκορύφωμα όλων όμως μέχρι και σήμερα είναι το Avengers: Endgame που παραμένει η 2η πιο επιτυχημένη ταινία όλων των εποχών σε εισπράξεις. 

Ενόψει τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση της Walt Disney Co., ο Kevin Feige, αφεντικό της Marvel Studios μίλησε στο Variety για το παρελθόν του MCU αλλά και το μέλλον του. 

Δήλωσε ευγνώμον για τα όσα έχει ζήσει από το μεγάλο "μπαμ" με τον Iron Man και έπειτα λέγοντας: "Νιώθω τόσο τυχερός που μπορώ να κάνω αυτή τη δουλειά. Σε κάθε δοκιμή κοστουμιών όπου βλέπουμε τους ηθοποιούς να μεταμορφώνονται για πρώτη φορά, υπάρχει πάντα η αίσθηση του δέους. Φαντάζει απίθανο το να παίρνεις αυτούς τους χαρακτήρες και να τους ζωντανεύεις στη μεγάλη οθόνη.

Αποκαλύπτει την παράδοση της Marvel σε κάθε ταινία 

Οι παραδόσεις είναι για να διατηρούνται και αυτό οφείλει να κάνει ο Kevin Feige καθώς όπως αποκαλύπτει ξεκίνησαν μια παράδοση που κρατάει από το πρώτο Iron Man. "Σε κάθε νέα κυκλοφορία πηγαίνω μαζί με το cast, τους παραγωγούς και τον σκηνοθέτη σε μια προβολή την ημέρα της πρεμιέρας και βλέπουμε την ταινία μαζί με τους fans. Το να νιώθεις τον ενθουσιασμό στην αίθουσα, να ακούς τα τσιρίγματα ή τις κομμένες ανάσες του κοινού, είναι πάντοτε μια υπενθύμιση ότι αυτές οι ταινίες και οι χαρακτήρες σημαίνουν πολλά για τους θαυμαστές." είπε ο ιθύνων νους του MCU. 

Ειδικά το να είμαι στην πρεμιέρα του Avengers Endgame και να ακούω το κοινό να αντιδρά έτσι είναι κάτι που δε θα ξεχάσω ποτέ. Άλλη μια στιγμή ήταν όταν έλαβα το feedback μετά την κυκλοφορία του Black Panther, εκεί όπου ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν περίμενα ότι θα είχε τέτοιο αντίκτυπο." 

Μετά από 15 χρόνια αδιάκοπης παρουσίας και ηγεσίας στο τιμόνι της Marvel Studios, o Feige νιώθει ακόμα τον ενθουσιασμό σα να είναι η πρώτη του μέρα. "Το σπουδαίο με τη Marvel είναι το πόσους πραγματικά υπέροχους και ενδιαφέροντας χαρακτήρες έχουμε από τα comics και το κάνουν εδώ και 85 χρόνια. Εμείς ακόμη και μετά από 32 ταινίες νιώθουμε πως ίσα που ξύσαμε την επιφάνεια"