Η Blumhouse των Halloween και Exorcist αποκάλυψε το horror franchise που θέλει να “αναστήσει“

Πάει κάπου το μυαλό σας;
30 Σεπτεμβρίου 2023 12:42
Η Blumhouse των Halloween και Exorcist αποκάλυψε το horror franchise που θέλει να “αναστήσει“

Η εταιρία παραγωγής Blumhouse είναι χωρίς αμφιβολία μία από τις πιο επιτυχημένες όσον αφορά το horror είδος. Ο Jason Blum, ο οποίος είναι ο επικεφαλής της έχει φέρει στον κινηματογράφο πάρα πολλά projects που αγαπήθηκαν από το κοινό και γνώρισαν μεγάλη εμπορική πορεία.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, η Blumhouse έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια την τριλογία του Halloween, ενώ σύντομα επιστρέφει με τη νέα τριλογία του Εξορκιστή. Ωστόσο, τι επιφυλάσσει το μέλλον για την εταιρία;

Σύμφωνα με ένα στέλεχος της Blumhouse, Ryan Turek, το στούντιο θέλει πολύ να φέρει στη μεγάλη οθόνη το Παρασκευή και 13-Friday the 13th  και να φέρει τον Jason Voorhees και πάλι στο προσκήνιο. Μιλώντας στο Inverse για την κυκλοφορία του The Exorcist: Believer, ο Turek δήλωσε ότι η Blumhouse θα ήθελε πολύ να «αναστήσει» το franchise, εκφράζοντας παράλληλα την αγάπη του γι' αυτό.

Ο Jason Blum και εγώ συμφωνούμε ότι το Friday the 13th είναι αυτό που θέλουμε να πάρουμε στα χέρια μας. Δεν χρειάζεσαι πολλά «υλικά» για μία Παρασκευή και 13 ταινία. Χρειάζεσαι μία κατασκήνωση το καλοκαίρι, ανθρώπους που κάνουν τις διακοπές τους εκεί και μία μάσκα με τον Jason Voorhess.

Κοίταξε, έχω πει ότι για εμένα η καλύτερη slasher ταινία είναι το Halloween. Ωστόσο υποκλίνομαι στο franchise του Friday the 13th. Μου αρέσουν τα πάντα σε αυτό. Και αν μπορούσαμε να υπάρξουμε και στους δύο αυτούς κόσμους, όπως κάναμε με το Halloween, τότε το να μπορούσαμε να ζήσουμε λίγο στην Crystal Lake, θα ήταν απίστευτο.

Το Παρασκευή και 13 είναι αμερικανικό franchise τρόμου που αποτελείται από 12 ταινίες, μια τηλεοπτική σειρά, μυθιστορήματα, κόμικ και βιντεοπαιχνίδια. Το franchise επικεντρώνεται κυρίως στο φανταστικό χαρακτήρα Jason, ο οποίος πνίγηκε σε μικρή ηλικία στη Κατασκήνωση Crystal Lake λόγω της αδιαφορίας του προσωπικού της κατασκήνωσης.

Δεκαετίες αργότερα, η περιοχή φημολογείται ότι είναι «καταραμένη» και είναι το σκηνικό για μια σειρά μαζικών δολοφονιών. Ο Jason περιέχεται σε όλες τις ταινίες, είτε ως ο δολοφόνος, είτε ως το κίνητρο των δολοφονιών. Η αρχική ταινία Η Νύχτα με τις Μάσκες έφτασε το 1978 και γράφτηκε από τον Βίκτορ Μίλερ, ενώ ο Σον Κάνινγκχαμ ήταν ο παραγωγός και ο σκηνοθέτης.

Στα σκαριά βρίσκεται αυτόν τον καιρό μία τηλεοπτική σειρά βασισμένη στο franchise που ονομάζεται Crystal Lake και είναι σε παραγωγή της A24 και θα παίξει στο Peacock.

Εσείς θα θέλατε μία νέα τριλογία με τον Jason από τον Blumhouse; Πείτε μας στα σχόλια.