ΒΙΝΤΕΟ: Εκατοντάδες fans του Χάρι Πότερ σήκωσαν τα ραβδιά τους στη μνήμη του Michael Gambon

Δείτε τη συγκινητική κίνηση
29 Σεπτεμβρίου 2023 18:47
ΒΙΝΤΕΟ: Εκατοντάδες fans του Χάρι Πότερ σήκωσαν τα ραβδιά τους στη μνήμη του Michael Gambon

Εκατοντάδες fans του Χάρι Πότερ προέβησαν σε μια συγκινητική κίνηση, για να τιμήσουν τη μνήμη του Michael Gambon που έφυγε χτες από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών.

Συγκεκριμένα, αμέτρητοι fans συγκεντρώθηκαν έξω από την είσοδο του "Harry Potter and the Forbidden Journey" στο θεματικό πάρκο The Wizarding World of Harry Potter – Hogsmeade του Universal Orlando Resort. Για να αποτίνουν λοιπόν φόρο τιμής στον ηθοποιό Michael Gambon, οι fans σήκωσαν συγχρονισμένα τα ραβδιά τους -με μερικούς που δεν είχαν ραβδιά να σηκώνουν ομπρέλες- προς τον ουρανό.

Πρόκειται για μια άτυπη παράδοση της κοινότητας του Χάρι Πότερ, αφού το ίδιο κάνουν οι fans κάθε φορά που φεύγει από τη ζωή κάποιο μέλος του καστ. Για παράδειγμα, το 2016 και το 2022, η κοινότητα τίμησε τις απώλειες των ηθοποιών Alan Rickman (Severus Snape) και Robbie Coltrane (Hagrid) αντίστοιχα, με παρόμοιο τρόπο. Η παράδοση αυτή θυμίζει μια οδυνηρή σκηνή από την ταινία "Harry Potter and the Half-Blood Prince".

Για την ιστορία, ο ιρλανδικής καταγωγής ηθοποιός Sir Michael Gambon γεννήθηκε στις 19 Οκτωβρίου του 1940 και η καριέρα του ξεκίνησε πριν από περίπου 60 χρόνια, στο θέατρο, μαζί με τον Sir Laurence Olivier, ως ένα από τα πρώτα μέλη του Βασιλικού Εθνικού Θεάτρου της Βρετανίας. O Gambon διένυσε μια εντυπωσιακή καριέρα σε σινεμά και τηλεόραση με 148 συνολικά ρόλους -μέχρι το 2015, ένας αριθμός πολύ εντυπωσιακός δεδομένου ότι ήταν και ένας καρατερίστας ηθοποιός.

Μια τραγική σύμπτωση είναι πως δεν ήταν ο πρώτος "Ντάμπλντορ" της μεγάλης οθόνης. O πρώτος που υποδύθηκε τον διευθυντή του Χόγκουαρτς ήταν ο Ρίτσαρντ Χάρις (Richard Harris) στις ταινίες "Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος" και "Ο Χάρι Πότερ και η Κάμαρα με τα Μυστικά", αλλά λόγω του θανάτου του λίγο πριν προβληθεί η δεύτερη ταινία, η παραγωγή αναγκάστηκε να τον αντικαταστήσει και έτσι επέλεξε τον Gambon.

Έμελλε να παραμείνει στο ρόλο του αγαπημένου, σοφού και καλοσυνάτου Άλμπους Ντάμπλντορ από το "Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν" μέχρι την τελευταία 8η ταινία "Ο Χάρι Πότερ και Οι Κλήροι του Θανάτου - Μέρος 2ο".

Tags: