O Martin Scorsese αποκαλύπτει την επόμενή του ταινία μετά το Killers of the Flower Moon

Θα ασχοληθεί ξανά με τον Ιησού Χριστό, ενώ θα ερμηνεύσει και ρόλο
13 Σεπτεμβρίου 2023 16:06
O Martin Scorsese αποκαλύπτει την επόμενή του ταινία μετά το Killers of the Flower Moon

Παρά τα 80 του χρόνια ο Μάρτιν Σκορσέζε παραμένει πιο ενεργός από ποτέ με το Killers of the Flower Moon να είναι έτοιμο να σαρώσει τις κινηματογραφικές αίθουσες και πολύ πιθανότατα στα βραβεία Όσκαρ 2024

Ήδη σκέφτεται τι θα κάνει μετά και μάλλον το έχει πάρει απόφαση πως θα ασχοληθεί θεματικά ξανά με τον Ιησού Χριστό. Σε μια νέα του συνέντευξη στο περιοδικό TIME όπου του έγινε ειδικό αφιέρωμα, ο Martin Scorsese αποκάλυψε πως όχι μόνο η επόμενη ταινία του θα έχει θέμα τον Ιησού Χριστό, αλλά θα επιστρέψει και στην υποκριτική για χάρη της, επιβεβαιώνοντας ότι θα παίξει κάποιο ρόλο σε αυτή. 

"Δεν ξέρω πως θα είναι ακριβώς (η ταινία)...Δε θα ήταν μια σκέτη αφήγηση. Αλλά θα υπάρχουν κάποιες θεατρικές σκηνές και θα παίζω και εγώ σε αυτές." είπε χαρακτηριστικά ο Scorsese. Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά στην θρυλική του καριέρα που καταπιάνεται με το εν λόγω θέμα μετά το "The Last Temptation of Christ" (Ο Τελευταίος Πειρασμός) του 1984 με τον Willem Dafoe στο ρόλο του Ιησού Χριστού, που είναι βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη.

Με το θέμα της πίστης και του χριστιανισμού είχε καταπιαστεί και στην ταινία "Silence" του 2016 με τους Andrew Garfield και Liam Neeson. Μάλιστα μερικές ιδέες που είχε εξερευνήσει στο Silence θέλει να τις αποτυπώσει στην επόμενή του ταινία για τον Ιησού. 

Φαίνεται πως η πρόσφατη συνάντησή του με τον Πάπα Φραγκίσκο τον περασμένο Μάιο ήταν καθοριστική για την απόφασή του να πιαστεί ξανά με αυτή τη θεματολογία. 

Περισσότερα για την επερχόμενή του ταινία Killers of the Flower Moon θα μάθετε πατώντας εδώ

Το Killers of the Flower Moon (Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού) αναμένεται να βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 19 Οκτωβρίου, ενώ αργότερα θα παίξει και μέσω streaming στο Apple TV+.