Καθυστερεί τελικά το Dune: Part 2 λόγω της απεργίας των ηθοποιών του Χόλιγουντ

Η κατάσταση πίεσε τη Warner Bros. να αναβάλει την πρεμιέρα του για τον Νοέμβριο
25 Αυγούστου 2023 09:25
Καθυστερεί τελικά το Dune: Part 2 λόγω της απεργίας των ηθοποιών του Χόλιγουντ

Το ενδεχόμενο ήταν ορατό έως αρκετά πιθανό και τελικά επιβεβαιώθηκε ότι το Dune: Part 2 δε θα κάνει πρεμιέρα εντός του 2023 και θα καθυστερήσει. 

Η Warner Bros. Pictures, μαζί με την συμπαραγωγό Legendary Entertainment, ανακοίνωσαν ότι το πολυαναμενόμενο sequel του Dune σε σκηνοθεσία Denis Villeneuve, θα κάνει τελικά πρεμιέρα στις 15 Μαρτίου του 2024, αντί για τις 3 Νοεμβρίου του 2023, που είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από την πίεση που ένιωσε η Warner Bros. Pictures λόγω της μαζικής απεργιακής κινητοποιήσεις των συνδικάτων των σεναριογράφων (WGA) και ηθοποιών (SAG-AFTRA) του Χόλιγουντ, οι οποίοι ζητούν αποζημιώσεις και δίκαιες πληρωμές σε μια εποχή που η ΑΙ έρχεται να εισβάλλει στο σινεμά, με απρόβλεπτες επιπτώσεις για τους ηθοποιούς. Επίσης, εν μέσω της απεργίας απαγορεύεται από τους ηθοποιούς του συνδικάτου να συμμετέχουν στην προώθηση της ταινίας και οποιαδήποτε συνέντευξη την αφορά, κάτι που σημαίνει ότι όλα τα μεγάλα αστέρια του "Dune", όπως ο Timothee Chalamet, η Zendaya, ο Austin Butler, η Lea Seydoux, η Florence Pugh και η Rebecca Ferguson θα έπρεπε να απέχουν από το κόκκινο χαλί -και όχι μόνο. 

Άλλη μια μεγάλη παραγωγή της Warner Bros, το Godzilla x Kong: The New Empire θα καθυστερήσει επίσης, καθώς το Dune: Part 2 πήρε το slot του και συγκεκριμένα πλέον αναμένεται στις 12 Απριλίου του 2024

Λίγα λόγια για το Dune Part 2

Η σύνοψη λέει τα εξής: Το Dune: Part 2 θα εξερευνήσει το μυθικό ταξίδι του Paul Atreides, καθώς ενώνεται με την Chani (Zendaya) και τους Fremen ενώ θέλει να πάρει εκδίκηση από αυτούς που κατέστρεψαν την οικογένειά του. Ωστόσο θα πρέπει να επιλέξει την αγάπη ή την μοίρα, καθώς προσπαθεί να αποτρέψει ένα τρομερό μέλλον που μόνο αυτός μπορεί να προβλέψει.

Στο sequel θα δείτε και πάλι τους Timothee Chalamet ως Paul Atreides, Zendaya ως Chani, Rebecca Ferguson ως Lady Jessica, Josh Brolin ως Gurney Halleck, Dave Bautista ως Glossu 'Beast' Rabban, Charlotte Rampling ως Gaius Helen Mohiam και Javier Bardem ως Stilgar. Ωστόσο, θα έχουμε και πολλά νέα πρόσωπα, όπως τους Lea Seydoux ως Lady Margot, Christopher Walken ως Emperor Shaddam IV, Florence Pugh ως Princess Irulan και Austin Butler ως Feyd-Rautha.

Για την ιστορία το Dune με 10 υποψηφιότητες απέσπασε έξι βραβεία Όσκαρ στην φετινή Τελετή Απονομής, ενώ στο box office σημείωσε μεγάλη επιτυχία με πάνω από $400 εκατ. σε μια δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας.

Το Dune: Part 2 θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους, μετά και την αναβολή του στις 15 Μαρτίου του 2024.