Η ταινία “Borderlands“ επιτέλους αποκτά ημερομηνία πρεμιέρας, δύο χρόνια μετά τα γυρίσματά της

Μια ακόμη ταινία από videogame έρχεται στον ορίζοντα
21 Ιουλίου 2023 01:00
Η ταινία “Borderlands“ επιτέλους αποκτά ημερομηνία πρεμιέρας, δύο χρόνια μετά τα γυρίσματά της

Η Lionsgate ανακοίνωσε αλλαγές στο καλεντάρι κυκλοφοριών της και ανάμεσα σε αυτές ήταν η επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας Borderlands, δύο χρόνια μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων της. Έτσι η κινηματογραφική διασκευή του Borderlands προορίζεται για το επόμενο καλοκαίρι και συγκεκριμένα για τις 9 Αυγούστου του 2024

Πρόκειται για μια ακόμη ταινία που προέρχεται από ένα διάσημο, λατρεμένο και πετυχημένο franchise βιντεοπαιχνιδιών, το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2009.  Έκτοτε υπήρξαν άλλα δύο sequels και μερικά spinoffs, με το τελευταίο μεγάλο κεφάλαιο να είναι το Borderlands 3, που κυκλοφόρησε το 2019 από τις Gearbox Software και 2Κ. H σειρά Borderlands μετράει μέχρι σήμερα συνολικές πωλήσεις που ξεπερνούν τα 66 εκατομμύρια αντίτυπα.

To γεμάτο Χολιγουντιανούς και οσκαρικούς αστέρες cast περιλαμβάνει τους: Cate Blanchett (Lilith), Kevin Hart (Roland), Jack Black (Claptrap), Jamie Lee Curtis (Tannis), Ariana Greenblatt (Tiny Tina), Florian Munteanu (Kreig), Haley Bennett και Édgar Ramirez (Atlas). Επίσης, θα παίξουν οι Janina Gavankar, Haley Bennett, Gina Gershon, Cheyenne Jackson, Benjamin Byron Davis. Τη σκηνοθεσία της ταινίας ανέλαβε ο Eli Roth, με τον Tim Miller του "Deadpool" να αναλαμβάνει αργότερα τα επιπλέον γυρίσματα που έγιναν. 

Ο δημιουργός του Borderlands, Randy Pitchford, έχει δηλώσει ότι η ταινία Borderlands υφίσταται σε ένα παράλληλο "κινηματογραφικό σύμπαν Borderlands", καθιστώντας την ξεχωριστή από την ιστορία των παιχνιδιών. ""Παραμένουμε πιστοί στους χαρακτήρες, το ύφος και το στυλ, αλλά επιτρέπουμε ανεξάρτητες ιστορίες. Τα μέσα δεν είναι τα ίδια, οπότε το περιεχόμενο δεν πρέπει να δεσμεύεται από τους ίδιους κανόνες", είχε δηλώσει παλιότερα.

Η ταινία BORDERLANDS θα κάνει πρεμιέρα στις 9 Αυγούστου του 2024.