Ο Χάρισον Φορντ είναι ευγνώμων για το ρόλο του Han Solo - Μιλάει για το πώς του άλλαξε τη ζωή

Ο 80χρονος ηθοποιός έκανε μια αποτίμηση της τεράστιας καριέρας του
01 Ιουλίου 2023 09:59
Ο Χάρισον Φορντ είναι ευγνώμων για το ρόλο του Han Solo - Μιλάει για το πώς του άλλαξε τη ζωή

Σε μια προσωπική αποτίμηση της τεράστιας καριέρας του προχώρησε ο Harrison Ford και έκανε ιδιαίτερη μνεία φυσικά στον ρόλο του στις ταινίες Star Wars καθώς το άστρο του έλαμψε για πρώτη φορά στο Χόλιγουντ ως Han Solo. 

Μιλώντας στο Inquirer στο πλαίσιο της πρεμιέρας του Indiana Jones and the Dial of Destiny, ο Χάρισον Φορντ που πλέον είναι 80 χρονών μίλησε για το πόσο πολύ του άλλαξε τη ζωή ο "Han Solo", καθώς στην αρχή των γυρισμάτων του Star Wars δεν περίμενε ποτέ ότι θα έχει μια τέτοια επιτυχία και πώς όλα έμοιαζαν σαν παραμύθι.

"Σκεφτόμουν, ""Είναι σαν παραμύθι"". Αυτό το είδος ιστορίας ήταν πάντα επιτυχημένο, είτε πρόκειται για ένα γραπτό είτε για ένα κινηματογραφημένο παραμύθι. Σε εκείνο το σημείο της καριέρας μου, δεν είχε σημασία για μένα ότι η ταινία θα γινόταν εξαιρετικά επιτυχημένη και θα κατέληγε να αλλάξει την ιστορία του κινηματογράφου." είπε ο Ford και συνέχισε: 

Αλλά ήμουν ευγνώμων γιατί άλλαξε τη ζωή μου. Είχα ευκαιρίες που εκτείνονταν πέρα από την επιτυχία του σκηνοθέτη Τζορτζ Λούκας και τη δική μου επιτυχία στην παραγωγή αυτής της ταινίας. Μου έδωσε ελευθερία και ευκαιρίες που ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι θα μπορούσα να έχω.

"Το ίδιο συμβαίνει και με τον Ιντιάνα Τζόουνς, μόνο που δεν είναι παραμύθι. Είναι ένα διαφορετικό είδος κατασκευάσματος, αλλά είναι αναγνωρίσιμο ως το είδος της ταινίας που απολαμβάνουν ευρέως οι κινηματογραφόφιλοι από όλα τα κοινωνικά στρώματα." κατέληξε στην αποτίμησή του ο Ford εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του. 

Είναι πολύ διασκεδαστικό να παρακολουθείς αυτές τις ταινίες επειδή είναι όμορφα γραμμένες. Είναι τόσο έντεχνα επινοημένες και γεμάτες με τόσους φανταστικούς ηθοποιούς... Κοιτάξτε μόνο τους ηθοποιούς με τους οποίους είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ! Οπότε, δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μόνο χαρά για μένα.

Το Indiana Jones and the Dial of Destiny προβάλλεται ήδη στους ελληνικούς κινηματογράφους.