Οι 5 πλουσιότεροι ηθοποιοί του κόσμου

Δείτε τη λίστα
17 Ιουνίου 2023 12:51
Οι 5 πλουσιότεροι ηθοποιοί του κόσμου

Μια νέα έρευνα με τους πλουσιότερους ηθοποιούς του κόσμου έχει δημοσιεύσει το Global Index, το οποίο παρέχει τις πληροφορίες του από διάφορα στατιστικά. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στις 14 Ιουνίου και παρακάτω θα βρείτε τη λίστα που περιέχει 17 ονόματα, άλλα γνωστά και άλλα όχι και τόσο, μιας και υπάρχουν μέσα και ηθοποιοί από την Ινδία.

Με καθαρή αξία (networth), ο πλουσιότερος ηθοποιός στον κόσμο είναι ο Jerry Seinfeld, του οποίου η καθαρή περιουσία αγγίζει πλέον το 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Ο Seinfeld είναι ηθοποιός, stand-up κωμικός και παραγωγός. Μπορεί να τον θυμάστε μέσα από την θρυλική κωμική σειρά Seinfeld που έκανε πρεμιέρα το 1989 και ολοκληρώθηκε το 1998.

Η λίστα με τους πλουσιότερους ηθοποιούς διαμορφώνεται ως εξής:


1) Jerry Seinfeld | 1 δισεκατομμύριο δολάρια

Το Seinfeld ήταν από τα πιο επιτυχημένα sitcom της εποχής, ενώ το Netflix είχε αγοράσει τα δικαιώματα της σειράς το 2019 για 500 εκατομμύρια δολάρια για πέντε χρόνια. Ο Seinfeld βγάζει από 20 έως και 50 εκατομμύρια το χρόνο ανάλογα αν κάνει περιοδεία ή όχι. Μάλιστα, το Netflix του είχε δώσει 20 εκ. το 2020 για τα δικαιώματα του 23 Hours to Kill. Έχει παίξει σε πάρα πολλές παραγωγές και στην τηλεόραση, αλλά η καριέρα του απογειώθηκε με το εν λόγω sitcom.

2) Tyler Perry | 1 δισεκατομμύριο δολάρια

Ο Tyler Perry είναι επίσης, ηθοποιός παραγωγός και σκηνοθέτης και σύμφωνα με το Forbes ο Perry είχε πάνω από 1.4 δις σε εισόδημα από το 2005. Είναι γνωστός από την επιτυχημένη σειρά House of Payne που έκανε πρεμιέρα το 2006 και μετράει πάνω από 350 επεισόδια, έχει ένα δικό του στούντιο στο Χόλιγουντ με 12 διαφορετικά σκηνικά, έχει εισόδημα από το Madea franchise και πολλά άλλα.

3) Dwayne Johnson | 820 εκατομμύρια δολάρια

Ο The Rock είναι από τους μεγαλύτερους σταρ του πλανήτη και έχει παίξει σε τεράστιες παραγωγές, ενώ η περιουσία του εκτός από τις ταινίες και την τηλεόραση έρχεται και από διάφορες εταιρίες.

4) Shah Rukh Khan | 770 εκατομμύρια δολάρια

Ο Shah Rukh Khan είναι ένας σούπερ σταρ στην Ινδία και η περιουσία του μετράει 770 εκατομμύρια δολάρια και είναι ο 4ος πλουσιότερος ηθοποιός του πλανήτη. Γνωστός και ως ο "βασιλιάς του Bollywood", ο ηθοποιός έχει παίξει σε πάνω από 80 ινδικές ταινίες και έχει κερδίσει δεκάδες βραβεία. Είναι φυσικά και ο πλουσιότερος Ινδός ηθοποιός.

5) Tom Cruise | 620 εκατομμύρια δολάρια

Ο Tom Cruise είναι στην 5η θέση και η περιουσία του ξεπερνάει τα 620 εκατομμύρια δολάρια. Ο ηθοποιός έχει παίξει σε δεκάδες ταινίες, οι οποίες μάλιστα ήταν πολύ επιτυχημένες και στο box office. Ο Cruise είναι επίσης και παραγωγός. Θεωρείται από πολλούς επίσης από τους μεγαλύτερους σταρ που έχουν περάσει από το Χόλιγουντ, ενώ είναι επίσης και από τις πιο ακριβοπληρωμένες διασημότητες στον κόσμο.

Η λίστα που δημοσίευσε το Global Index περιλαμβάνει επίσης και τους εξής ηθοποιούς:

Jackie Chan: 520 εκατομμύρια δολάρια

George Clooney: 500 εκατομμύρια δολάρια

Robert De Niro: 500 εκατομμύρια δολάρια

Arnold Schwarzenegger: 450 εκατομμύρια δολάρια

Kevin Hart: 450 εκατομμύρια δολάρια

Mel Gibson:  425 εκατομμύρια δολάρια

Adam Sandler: 420 εκατομμύρια δολάρια

Amitabh Bachchan: 410 εκατομμύρια δολάρια

Jack Nicholson: 400 εκατομμύρια δολάρια

Salman Khan: 350 εκατομμύρια δολάρια

Will Smith: 350 εκατομμύρια δολάρια

Robert Downey Jr: 300 εκατομμύρια δολάρια