O Σταλόνε χρίζει τον Σβαρτσενέγκερ ως τον “ανώτερο σταρ ταινιών δράσης“

Ο ένας θρύλος του σινεμά αναγνωρίζει επιτέλους τον άλλον
13 Ιουνίου 2023 13:17
O Σταλόνε χρίζει τον Σβαρτσενέγκερ ως τον “ανώτερο σταρ ταινιών δράσης“

Οι Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ και Σιλβέστερ Σταλόνε είχαν μια σφοδρή κόντρα στα μέσα των '80s όντας οι δύο μεγαλύτεροι και πιο διάσημοι σταρ ταινιών δράσης -και όχι μόνο- του Χόλιγουντ. Η αντιπαλότητά τους ήταν θρυλική όπως και οι δύο τους, αλλά έκτοτε κατάφεραν να βάλουν νερό στο κρασί τους και να συμφιλιωθούν, μιας και δεν ανταγωνίζονται πλέον ο ένας τον άλλον κάθε χρόνο στο box office. 

Τους είδαμε μαζί για πρώτη φορά στο "The Expendables" το 2010 και ακολούθησαν τα Expendables 2 και Expendables 3 όπου Stallone και Schwarzenegger μοίρασαν πόνο στην ίδια οθόνη, ενώ έπαιξαν και στην ταινία "Escape Plan" με αρκετά μεγάλη επιτυχία. 

Τώρα ο Σταλόνε όλες αυτές τις δεκαετίες μετά εμφανίζεται στο ντοκιμαντέρ του Netflix για τον φίλο του πλέον, με τίτλο "Arnold" και αναγνωρίζει την ανωτερότητά του ως σταρ ταινιών δράσης και τον εξύμνησε για το γεγονός ότι επανεφηύρε το είδος. Ο Σταλόνε αναφέρει ότι όταν οι δυο τους πάτησαν στο Χόλιγουντ τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά από το τοπίο που δημιούργησαν μαζί στα 80s. Τότε οι ταινίες δράσεις είχαν ως πρωταγωνιστές τα αυτοκίνητα και τα κυνηγητά με ταινίες όπως το "Bullit" και το "The French Connection". 

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Σταλόνε στο ντοκιμαντέρ "Arnold" ο Σβαρτσενέγκερ ήταν ο πρωτοπόρος όσον αφορά το να βάλει την φυσική του παρουσία μπροστά στις ταινίες δράσης. "Βασιζόσουν στο σώμα σου για να πεις την ιστορία. Ο διάλογος δεν ήταν απαραίτητος. Είδα ότι υπήρχε μια ευκαιρία, επειδή κανένας άλλος δεν το έκανε εκτός από τον άλλον τον τυπά από την Αυστρία, που δεν μιλάει και πολύ..." είπε ο Σταλόνε.

Ήταν ανώτερος. Απλά είχε όλες τις απαντήσεις. Είχε το σώμα, είχε την δύναμη. Γιατί αυτός ήταν ο χαρακτήρας του" - Σταλόνε για Σβαρτσενέγκερ. 

Θυμήθηκε μάλιστα πως η εντυπωσιακή μυική μάζα του Σβαρτσενέγκερ τον έκανε ανθεκτικότερο στα σκληρά γυρίσματα, κάτι που του επέτρεπε να συνεχίζει να γυρίζει σκηνές παρά το γεγονός ότι μπορεί να τραυματιζόταν, κάτι που για άλλους ηθοποιούς θα ήταν εμπόδιο. Όπως λέει ο Σταλόνε χαρακτηριστικά: "Έπρεπε να τρώω συνεχώς ξύλο, ενώ ο Άρνολντ δεν χτύπησε ποτέ σοβαρά. Και του έλεγα: 'Άρνολντ θα μπορούσες να πας να πολεμήσεις δράκος και να γυρίσεις με ένα τσιρότο."

Από την πλευρά του ο Σβαρτσενέγκερ έσπευσε να ανταποδώσει τα κομπλιμέντα και να επαινέσει τον "Sly", λέγοντας ότι η δημιουργικότητά του ως σεναριογράφος, όπως στις ταινίες "Rocky' τον εμπόδισαν να επαναπαυτεί στις δάφνες του και τον ανάγκασαν να καινοτομεί συνεχώς. 

"Κάθε φορά που έβγαινε με μια ταινία όπως το "Rambo II", έπρεπε να βρω έναν τρόπο να τον ξεπεράσω", είπε ο Σβαρτσενέγκερ. "Χωρίς τον Σταλόνε, ίσως να μην είχα το ίδιο κίνητρο τη δεκαετία του '80 να κάνω το είδος των ταινιών που έκανα και να δουλέψω τόσο σκληρά όσο δούλευα. Είμαι ανταγωνιστικό άτομο".