Carrie Fisher: Τιμήθηκε με αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας - Δείτε τη συγκινητική ομιλία του Mark Hamill

Το παρέλαβε η κόρη της Billie Lourd μαζί με τον Mark Hamill
05 Μαΐου 2023 16:14
Carrie Fisher: Τιμήθηκε με αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας - Δείτε τη συγκινητική ομιλία του Mark Hamill

Έξι χρόνια μετά τον θάνατό της η θρυλική Carrie Fisher τιμήθηκε με το δικό της αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ, έχοντας αφήσει εποχή για το ρόλο της ως Πριγκίπισσα Λέια στις ταινίες των Star Wars.

Στην τελετή παρευρέθηκε η κόρη της Billie Lourd για να το παραλάβει εκ μέρους της, από την οποία δεν γινόταν να λείπει ο Mark Hamill (ο Luke Skywalker των Star Wars ταινιών). Ηχηρή όμως ήταν η απουσία του τρίτου της παρέας των πρώτων τριών Star Wars ταινιών, του Harrison Ford που έπαιξε πλάι τους τον Han Solo. 

Η αποκάλυψη του άστρου της έγινε ανήμερα της 4ης Μαΐου, ημερομηνία διόλου τυχαία αφού ήταν η May the 4th, ή αλλιώς η Παγκόσμια Ημέρα Star Wars που γιορτάζεται το franchise σε όλον τον κόσμο από τους fans του. Η 30χρονη κόρη της ντύθηκε κιόλας με ένα φόρεμα που τιμούσε τη μητέρα της, αφού είχε πάνω μια μεγάλη ολόσωμη στάμπα της Princess Leia, ενώ είχε βάψει μέχρι και τα νύχια της στα χρώματα του Star Wars, καθώς είχαν σχέδια άστρων, της Leia και του Rebel Alliance.

Να θυμίσουμε ότι η Κάρι Φίσερ πέθανε τον Δεκέμβριο του 2016 καθώς υπέστη καρδιακή προσβολή βυθίζοντας σε πένθος το σύμπαν του Πολέμου των Άστρων και το Χόλιγουντ. 

Δείτε φωτογραφίες από την τελετή: 

Η συγκίνηση του Hamill 

Ο συμπρωταγωνιστής, φίλος και "αδερφός" επί της οθόνης, Μαρκ Χάμιλ, έβγαλε μια ομιλία στην τελετή προς τιμήν της Fisher και δεν μπόρεσε να κρατήσει τη συγκίνησή του. "Θα έγραφα μερικά λόγια και σκέψεις μου αλλά μετά βρήκα τι έγραψα πριν από έξι χρόνια, λίγο αφότου την χάσαμε. Και σκέφτηκα ότι είναι τόσο επίκαιρο όσο και τότε." είπε ο Χάμιλ. 

Ήταν η Πριγκίπισσά μας, διάολε! Η ηθοποιός που θόλωσε τα όρια μεταξύ μιας πανέμορφης, ατρόμητης, ανεξάρτητης, τρομερά αστείας και δραστήριας γυναίκας, που μας έκοβε την ανάσα" δήλωσε μεταξύ άλλων. 

Η Lourd μάλιστα είχε αποκλείσει από την τελετή τους υπόλοιπους συγγενείς της Fisher με τους οποίους "δεν έχει καμία επαφή" και θέλοντας να κρατήσει την προσωπική της ζωή μακριά από τη δημοσιότητα, είπε πως "αυτοί ξέρουν το γιατί". 

Η Φίσερ έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην ταινία "Shampoo" του 1975, αλλά έγινε διάσημη ως την ατρόμητη και πνευματώδης Πριγκίπισσα Leia στην ταινία "Star Wars: A New Hope" του 1977. Επανέλαβε τον ρόλο της στις ταινίες The Empire Strikes Back (1980), Return of the Jedi (1983), The Force Awakens (2015) και The Last Jedi (2017). Εμφανίστηκε επίσης στην ταινία "Star Wars: The Rise of Skywalker" (2019) μέσω αρχειακού υλικού, αλλά και στο "Rogue One: A Star Wars Story" (2016) μέσω CGI τεχνολογίας.