Carrie Fisher: Ανήμερα της Star Wars Day αποκτά το δικό της αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας

Στην τελετή θα παραβρεθεί η κόρη της Billie Lourd για να το παραλάβει εκ μέρους της
04 Μαΐου 2023 13:21
Carrie Fisher: Ανήμερα της Star Wars Day αποκτά το δικό της αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας

Ανήμερα της φετινής May The 4th, της Παγκόσμιας Ημέρας του Star Wars δηλαδή, η αείμνηστη Carrie Fisher θα τιμηθεί με το δικό της αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ, έξι χρόνια μετά τον ξαφνικό της θάνατο. H Fisher είχε αφήσει την τελευταία της πνοή στις 27 Δεκεμβρίου του 2016 σε ηλικία 60 ετών, βυθίζοντας στη θλίψη το Χόλιγουντ αλλά και τους εκατομμύρια fans του Πολέμου των Άστρων, οι οποίοι έχασαν την λατρεμένη τους Πριγκίπισσα Λέια. 

Η κόρη της, Billie Lourd, θα παραλάβει εκ μέρους της το περίφημο αστέρι, το οποίο θα βρίσκεται στο τετράγωνο 6800 της Hollywood Boulevard, δίπλα στα αντίστοιχα των συμπρωταγωνιστών της Mark Hamill και Harrison Ford. Η Lourd ευχαρίστησε τους θαυμαστές για την υποστήριξή τους και δήλωσε ότι η μητέρα της θα ήταν ενθουσιασμένη από την τιμή. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί απόψε Πέμπτη στις 21:30 η ώρα Ελλάδος. 

Εδώ και πολλά χρόνια οι fans της είχαν κάνει εκστρατείες για να αποκτήσει η Fisher το δικό της αστέρι, καθώς τόσο ο Φορντ όσο και ο Χάμιλ είχαν λάβει τα δικά τους το 2003 και 2018 αντίστοιχα. Λίγες μέρες μετά τον θάνατό της ένας fans έφτιαξε ένα πρόχειρο αστέρι στην Λεωφόρο της Δόξας για να την τιμήσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ηθοποιοί που προτείνονται στο Walk of Fame δεν λαμβάνουν...τσάμπα το αστέρι τους, καθώς απαιτείται η κατάθεση μιας αμοιβής ύψους €67.600 για την κατασκευή και την συντήρησή του. 

Εδώ και πολλά χρόνια οι fans της είχαν κάνει εκστρατείες για να αποκτήσει η Fisher το δικό της αστέρι, καθώς τόσο ο Φορντ όσο και ο Χάμιλ είχαν λάβει τα δικά τους το 2003 και 2018 αντίστοιχα. Λίγες μέρες μετά τον θάνατό της ένας fans έφτιαξε ένα πρόχειρο αστέρι στην Λεωφόρο της Δόξας για να την τιμήσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ηθοποιοί που προτείνονται στο Walk of Fame δεν λαμβάνουν...τσάμπα το αστέρι τους, καθώς απαιτείται η κατάθεση μιας αμοιβής ύψους €67.600 για την κατασκευή και την συντήρησή του. 

Η Φίσερ έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην ταινία "Shampoo" του 1975, αλλά έγινε διάσημη ως την ατρόμητη και πνευματώδης Πριγκίπισσα Leia στην ταινία "Star Wars: A New Hope" του 1977. Επανέλαβε τον ρόλο της στις ταινίες The Empire Strikes Back (1980), Return of the Jedi (1983), The Force Awakens (2015) και The Last Jedi (2017). Εμφανίστηκε επίσης στην ταινία "Star Wars: The Rise of Skywalker" (2019) μέσω αρχειακού υλικού, αλλά και στο "Rogue One: A Star Wars Story" (2016) μέσω CGI τεχνολογίας. 

Η Fisher ήταν επίσης μια καταξιωμένη συγγραφέας, γράφοντας πολλά μυθιστορήματα και απομνημονεύματα, όπως τα "Postcards from the Edge", "Wishful Drinking" και "The Princess Diarist". Ήταν επίσης "γιατρός σεναρίων", που στην αργκό του Χόλιγουντ σημαίνει ότι βελτίωνε τα σενάρια ταινιών. Μερικές από τις δουλειές τις ήταν στις ταινίες "Hook", "Sister Act" και "The Wedding Singer".