Σχεδόν 20 χρόνια μετά έρχεται το Dodgeball 2 με επιστροφή Vince Vaughn

Για να παίξει ξανά μπάλα ο Vaughn όπως έκανε την πρώτη φορά
29 Απριλίου 2023 14:30
Σχεδόν 20 χρόνια μετά έρχεται το Dodgeball 2 με επιστροφή Vince Vaughn

Μια από τις πιο επιτυχημένες αθλητικές κωμικές ταινίες είναι το "Dodgeball" με τους Βινς Βον και Μπεν Στίλερ, το οποίο μαθαίνουμε ότι θα επιστρέψει με sequel ταινία. 

Όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ του Deadline, το Dodgeball 2 είναι γεγονός με τον Vince Vaughn να επιστρέφει μόνο για τη συνέχεια, χωρίς να έχει απέναντί του τον Ben Stiller. το σενάριο της λέγεται ότι έχει αναλάβει ο Jordan VanDina (The Binge), ο οποίος θα βασιστεί σε μια ιδέα του Vaughn. Τη σκηνοθεσία και το σενάριο της πρώτης ταινίας είχε αναλάβει ο Rawson Marshal Thurber (Skyscraper, Red Notice) αλλά μέχρι στιγμής δεν είναι σίγουρο εάν θα σκηνοθετήσει το Dodgeball ή αν θα συμμετέχει καν. 

Η κάφρικη κωμική ταινία είχε αποτελέσει εμπορική επιτυχία το 2004 καθώς με μόλις $20 εκατομμύρια budget είχε φέρει πάνω από $168 εκατομμύρια δολάρια στο box office. Το σενάριό της διηγούταν την ιστορία του Pete LaFleur (Vaughn) ο οποίος μαζί με μια παρέα αταίριαστων ατόμων μπαίνουν στο τουρνουά Dodgeball του Las Vegas με σκοπό να κερδίσουν το έπαθλο των $50.000 και να σώσουν το γυμναστήριό τους από το να εξαγοραστεί από μια μεγάλη fitness αλυσίδα καταστημάτων. 

Όσον αφορά το σενάριο του sequel το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι θα συνεχίσει την ιστορία με τον Vaughn να είναι ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου. 

Να αναφέρουμε ότι στο πρώτο Dodgeball συμμετείχαν κι άλλα γνωστά ονόματα όπως οι: Christine Taylor, Justin Long, Stephen Root, Alan Tudyk, Joel David Moore, Chris Williams, Missi Pyle, Gary Cole, Jason Bateman, William Shatner, αλλά και ο Rip Torn που έφυγε από τη ζωή.

Στην Ελλάδα η ταινία είχε προβληθεί στις αίθουσες το 2004 με τον τίτλο "Παίζεις Μπάλα Ή Τα Παίζεις; / Μια Ιστορία για Γκαντέμηδες".