Το Dune Part 2 αποκαλύπτεται - Πρώτη ματιά στο επικό sequel που θα είναι “πολεμική ταινία“

Το φωτογραφικό αφιέρωμα του Vanity Fair δίνει μια κλεφτή ματιά
27 Απριλίου 2023 23:16
Το Dune Part 2 αποκαλύπτεται - Πρώτη ματιά στο επικό sequel που θα είναι “πολεμική ταινία“

Μέσα από το ειδικό αφιέρωμα του Vanity Fair αποκαλύφθηκε το Dune: Part 2, που παρουσιάστηκε εκτενώς με ένα πρώτο trailer αλλά κεκλεισμένων των θυρών στη CinemaCon 2023

Το αφιέρωμα αυτό μας δίνει, ωστόσο, πολλές ματιές σε -σχεδόν- ολόκληρο το λαμπερό cast υψηλών προδιαγραφών που θα συμμετέχει στο sequel του Denis Villeneuve. Ο Villeneuve έχει υποσχεθεί εξ'αρχής ότι το Dune Part Two θα έχει περισσότερη δράση και το περιγράφει ως μια "επική πολεμική ταινία δράσης", μόνο που στο επίκεντρο αυτής είναι η ιστορία της σχέσης του Paul και της Chani, που τους υποδύονται οι Timothee Chalamet και Zendaya. "Αν δεν καταγράψουμε αυτή τη σχέση, εάν δεν την έχουμε στην οθόνη, τότε δεν υφίσταται η ταινία" είπε χαρακτηριστικά ο Villeneuve. 

Αποκάλυψε επίσης μιλώντας στο Vanity Fair ότι δε θεωρεί το Dune: Part 2 ως ένα sequel αλλά το δεύτερο μέρος της ιστορίας. "Ήθελα η ταινία να ανοίξει εκεί ακριβώς που αφήσαμε τους χαρακτήρες. Δεν υπάρχει χρονικό άλμα. Ήθελα μια δραματική συνέχεια του πρώτου μέρους" είπε ο Villeneuve. 

Για πρώτη φορά μέσω των φωτογραφιών βλέπουμε την Lea Seydoux ως Lady Margot, την Florence Pugh ως Princess Irulan, ενώ δεν αποκαλύπτεται πλήρως η εμφάνιση του υποψήφιου για Όσκαρ, Austin Butler στο ρόλο του νέμεσις του Paul Atreides, ονόματι Feyd-Rautha, αλλά ούτε και ο Christopher Walken ως Emperor Shaddam IV.  

Δείτε όλα τα στιγμιότυπα από το Dune Part 2: 

Στο sequel θα δείτε και πάλι τους Timothee Chalamet ως Paul Atreides, Zendaya ως Chani, Rebecca Ferguson ως Lady Jessica, Josh Brolin ως Gurney Halleck, Dave Bautista ως Glossu 'Beast' Rabban, Charlotte Rampling ως Gaius Helen Mohiam και Javier Bardem ως Stilgar. Ωστόσο, θα έχουμε και πολλά νέα πρόσωπα, όπως τους Lea Seydoux ως Lady Margot, Christopher Walken ως Emperor Shaddam IV, Florence Pugh ως κόρη του Princess Irulan και Austin Butler ως Fey-Rautha.

Για την ιστορία το Dune με 10 υποψηφιότητες απέσπασε έξι βραβεία Όσκαρ στην φετινή Τελετή Απονομής, ενώ στο box office σημείωσε μεγάλη επιτυχία με πάνω από $400 εκατ. σε μια δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας.

Το Dune: Part 2 θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 3 Νοεμβρίου του 2023.