Disney: Ξεκίνησε το νέο μαζικό κύμα απολύσεων με πάνω από 4.000 περικοπές εργασίας

Ο κολοσσός είχε δηλώσει ότι συνολικά θα πρέπει να περικόψει 7.000 θέσεις εργασίας
24 Απριλίου 2023 23:18
Disney: Ξεκίνησε το νέο μαζικό κύμα απολύσεων με πάνω από 4.000 περικοπές εργασίας

Ξεκίνησε από σήμερα το δεύτερο και μεγαλύτερο μπαράζ μαζικών απολύσεων στη Disney, με τις περικοπές εργασίες να ξεπερνούν πλέον τις 4.000 παγκοσμίως. Πριν από μερικούς μήνες ο κολοσσός είχε διαμηνύσει ότι θα περικόψει συνιολικά 7.000 θέσεις εργασίας, ως μέρος της ευρύτερης αναδιοργάνωσης της εταιρείας που θα μειώσει το κόστος της κατά 5.5 δισ. δολάρια. 

"Αυτές είναι δύσκολες αποφάσεις και δεν τις παίρνουμε ελαφρά τη καρδία, αλλά κάθε απόφαση έχει ληφθεί με πολλή σκέψη και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι αυτή η διαδικασία θα διεξαχθεί με σεβασμό και συμπόνια". έγραψαν στο ειδικό υπόμνημα που έστειλαν οι ιθύνοντες της Disney, Alan Bergman και Dana Walden, στους εργαζομένους. 

Το 3ο κύμα απολύσεων στη Disney αναμένεται να ξεκινήσει λίγο πριν το καλοκαίρι, ώστε να φτάσει τον στόχο που έχει θέσει, ο οποίος αντιστοιχεί στο 3% των περίπου 220.000 ατόμων που απασχολούσε η Disney τον περασμένο Οκτώβριο, εκ των οποίων οι 166.000 εδρεύουν στις ΗΠΑ και οι υπόλοιποι 54.000 στον υπόλοιπο κόσμο. 

Αυτές οι περικοπές θέσεων εργασίας αποτελούν μέρος του σχεδίου της Disney να εξορθολογήσει τις δραστηριότητές της και να επικεντρωθεί στις streaming υπηρεσίες βίντεο, οι οποίες αντιμετωπίζουν αυξημένο ανταγωνισμό από το Netflix και άλλους αντιπάλους.

Από τις απολύσεις θα πληγούν το ESPN, τα θεματικά πάρκα της Disney, καθώς και τα Entertainment και Products τμήματα του κολοσσού. Ωστόσο, δεν επηρεάζουν τους ωρομίσθιους εργαζόμενους πρώτης γραμμής στα θεματικά πάρκα και τα θέρετρα της Disney, τα οποία έχουν πληγεί σκληρά από την πανδημία και έχουν ανοίξει ξανά με περιορισμένη χωρητικότητα και μέτρα ασφαλείας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Disney, Μπομπ Άιγκερ (Bob Iger) επέστρεψε στην εταιρεία τον Νοέμβριο, αφού το διοικητικό συμβούλιο απέλυσε τον Μπομπ Τσαπέκ (Bob Chapek), ο οποίος είχε ηγηθεί της εταιρείας για λιγότερο από έναν χρόνο.