Super Mario Bros. Η Ταινία – Σαρώνει με τρελά νούμερα στο box office!

Απίστευτο άνοιγμα για την κινηματογραφική περιπέτεια του gaming θρύλου
09 Απριλίου 2023 12:30
Super Mario Bros. Η Ταινία – Σαρώνει με τρελά νούμερα στο box office!

Όπως φαίνεται, η νέα περιπέτεια του πασίγνωστου υδραυλικού της Nintendo γνώρισε απίστευτη επιτυχία με το «καλημέρα», αφού κατάφερε να γεμίσει ασφυκτικά τις σκοτεινές αίθουσες των κινηματογράφων. Συγκεκριμένα, η ‘Super Mario Bros. Η Ταινία’ που έφερε στη μεγάλη οθόνη τους εμβληματικούς χαρακτήρες και κόσμους της σειράς Super Mario, έσπασε πολλαπλά ρεκόρ με τις εκπληκτικές εισπρακτικές της επιδόσεις.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η ταινία αναμένεται να συγκεντρώσει 195 εκατομμύρια δολάρια στο εγχώριο box office της Αμερικής μέσα στις πρώτες πέντε ημέρες της κυκλοφορίας της, καθιστώντας την το μεγαλύτερο ντεμπούτο που έχει καταφέρει ποτέ διασκευή βιντεοπαιχνιδιού, παράλληλα και το μεγαλύτερο ντεμπούτο που έχει καταφέρει ποτέ ταινία της Illumination, καθώς και το δεύτερο μεγαλύτερο ντεμπούτο πέντε ημερών όλων των εποχών μετά το Transformers: Revenge of the Fallen (200 εκατομμύρια δολάρια).

Η ταινία σημείωσε επίσης ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα παγκοσμίως με 368 εκατομμύρια δολάρια στο box office, το οποίο είναι το μεγαλύτερο παγκόσμιο ντεμπούτο για ταινία κινουμένων σχεδίων, ξεπερνώντας το Frozen 2 κατά περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια. Η ταινία κατέγραψε ιδιαίτερα καλές επιδόσεις στο Μεξικό, αλλά και στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε το μεγαλύτερο box office Πέμπτης όλων των εποχών από οποιοδήποτε άλλο animation.

Η ταινία Super Mario Bros. προβάλλεται στις ελληνικές από την Πέμπτη, 6 Απριλίου του 2023.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η εν λόγω animated ταινία που έγινε με την υποστήριξη της Nintendo, έρχεται στις οθόνες με ένα πραγματικά υπέρλαμπρο cast. Ο Chris Pratt  δανείζει τη φωνή του στον Mario, ενώ πλάι του παίζει και η Anya Taylor-Joy ως Peach. Βέβαια, από την ταινία του Mario δε θα μπορούσε να λείπει και ο Luigi, τον οποίο υποδυθεί ο Charlie Day, ενώ ο Jack Black  είναι ο Bowser.

Τα υπόλοιπα μέλη του cast είναι: Keegan-Michael Key ως Toad, Seth Rogen ως Donkey Kong, Fred Armisen ως Cranky Kong, Kevin Michael Richardson ως Kamek, Sebastian Maniscalco ως Spike, ενώ και ο επί δεκαετίες “Mario”, Charles Martinet,  βρίσκεται και αυτός στην ταινία ως “έκπληξη”. Για την ελληνική μεταγλώττιση μπορείτε να μάθετε περισσότερα πατώντας εδώ

Τη σκηνοθεσία έχουν αναλάβει οι Aaron Horvath και Michael Jelenic, ενώ οι Chris Meledandri και ο δημιουργός του Mario, Shigeru Miyamoto είναι εκτελεστικοί παραγωγοί.