Netflix: Τέρμα οι τόσες φτηνές ταινίες για να κάνει λιγότερες και καλύτερες

Σε μια ευρύτερη αναδιάρθρωση του τμήματος των Original ταινιών του
01 Απριλίου 2023 12:55
Netflix: Τέρμα οι τόσες φτηνές ταινίες για να κάνει λιγότερες και καλύτερες

Σε μια ευρεία αναδιάρθρωση του τμήματος των Πρωτότυπων Ταινιών του Netflix προχωράει ο streaming κολοσσός, καθώς θα γίνει περισσότερο επιλεκτικός ως προς τις ταινίες που θα κυκλοφορεί. Τι σημαίνει αυτό; Τέλος στον καταιγισμό των φτηνών ταινιών ανά εβδομάδα, οι οποίες δεν έχουν και κάποιο αντίκτυπο, διότι θα εστιάσει τους πόρους του σε λιγότερες αλλά καλύτερες ποιοτικά και σε budget ταινίες

Η εταιρεία δήλωσε ότι η απόφαση αυτή αποτελεί μέρος της αναδιάρθρωσης του τμήματος που είναι υπεύθυνο για τη δημιουργία αποκλειστικού περιεχομένου, η οποία θα οδηγήσει επίσης σε απολύσεις και την αποχώρηση δύο εκ των πιο έμπειρων στελεχών της. Το Netflix δεν γνωστοποίησε πόσα άτομα θα χάσουν τη δουλειά τους λόγω της αλλαγής, αλλά επιβεβαίωσε ότι η Lisa Nishimura και ο Ian Bricke, δύο από τα μακροβιότερα στελέχη του κινηματογραφικού ομίλου του Netflix, θα αποχωρήσουν από την εταιρεία.

Ο Scott Stuber, επικεφαλής του κινηματογραφικού τμήματος του Netflix, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι η εταιρεία θέλει να βελτιώσει την ποιότητα των πρωτότυπων ταινιών της συνδυάζοντας τις μονάδες παραγωγής ταινιών μικρού και μεσαίου μεγέθους, οι οποίες σήμερα διαχειρίζονται έργα με προϋπολογισμό που κυμαίνονται από 30 έως 80 εκατομμύρια δολάρια. Είπε ότι αυτό θα επιτρέψει στο Netflix να επικεντρωθεί σε λιγότερους αλλά πιο εντυπωσιακούς τίτλους που μπορούν να ανταγωνιστούν τα μεγαλύτερα blockbusters και να κερδίσουν βραβεία καθώς και την προσοχή του κοινού. Ο Stuber δήλωσε, επίσης, ότι η αναδιάρθρωση θα συγκεντρώσει τη λήψη αποφάσεων των διαφόρων τμημάτων και θα εξορθολογήσει τη ροή εργασιών.

Η Nishimura εντάχθηκε στο Netflix το 2008 και οδήγησε την εταιρεία στο χώρο του standup comedy και των πρωτότυπων ντοκιμαντέρ. Ήταν επίσης υπεύθυνη για ντοκιμαντέρ και ταινίες μικρότερου προϋπολογισμού, όπως το "Tiger King", το franchise "The Kissing Booth" και το "Roma", το οποίο κέρδισε τρία Όσκαρ το 2019. Ο Bricke ήταν αντιπρόεδρος στον όμιλο ταινιών και συνεργάστηκε με σκηνοθέτες όπως η Nicole Holofcener και οι αδελφοί Duplass.

Η κίνηση του Netflix να αναδιαρθρώσει το τμήμα ταινιών του έρχεται καθώς η εταιρεία αντιμετωπίζει αυξανόμενο ανταγωνισμό από άλλες υπηρεσίες streaming, όπως οι Disney+, Paramount+, HBO Max και Amazon Prime Video, οι οποίες επίσης επενδύουν σημαντικά σε πρωτότυπο περιεχόμενο. Το Netflix είδε επίσης τα μέσα έσοδά του ανά συνδρομητή να μειώνονται σε όλες τις περιοχές τους τελευταίους τρεις μήνες του 2022.

Το Netflix είναι γνωστό για την επιθετική στρατηγική του να κυκλοφορεί εκατοντάδες πρωτότυπες ταινίες και σειρές κάθε εβδομάδα, ελπίζοντας να καλύψει διαφορετικά γούστα και αγορές. Ωστόσο, μόνο λίγοι από τους τίτλους του έχουν επιτύχει κριτική αναγνώριση, πολιτιστικό αντίκτυπο ή υψηλή τηλεθέαση. Ορισμένες από τις πρόσφατες επιτυχίες του περιλαμβάνουν τις ταινίες "Red Notice", "Don't Look Up" και το "Glass Onion": A Knives Out Mystery" που γυρίστηκε στην Ελλάδα.

Ο Stuber δήλωσε ότι το Netflix θα εξακολουθήσει να παράγει μεγάλο αριθμό πρωτότυπων ταινιών και σειρών, αλλά θα είναι πιο επιλεκτικό και στρατηγικό σε ό,τι αφορά το τι θα εγκρίνει. Είπε ότι ελπίζει ότι η αναδιάρθρωση θα βοηθήσει το Netflix να κάνει καλύτερες ταινίες που θα μπορούν να έχουν απήχηση στο κοινό σε όλο τον κόσμο.

Tags: