Avatar 2: Πότε έρχεται στο Disney Plus; Τα νεότερα για την διάθεσή του

Έπεται η διάθεσή του στις VOD πλατφόρμες αλλά τί γίνεται με το Disney+;
08 Μαρτίου 2023 21:15
Avatar 2: Πότε έρχεται στο Disney Plus; Τα νεότερα για την διάθεσή του

H Disney ανακοίνωσε επιτέλους τη διάθεση του Avatar: The Way of Water στις ψηφιακές VOD υπηρεσίες, ύστερα από μια σαρωτική εμπορική πορεία που διέλυσε τα ρεκόρ και όλες τις προσδοκίες. 

Και αυτό διότι το sequel του James Cameron ξεπέρασε τα $2.82 δισεκατομμύρια δολάρια εισπράξεις μέχρι σήμερα, αποτελώντας έτσι την 3η πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία όλων των εποχών, πίσω από τα Avengers: Endgame και το Avatar -επίσης σκηνοθεσίας Κάμερον. 

Η ψηφιακή "οικιακή" κυκλοφορία του Avatar 2 θα γίνει στις 28 Μαρτίου μέσα από τις υπηρεσίες των Apple TV, Amazon Prime Video, Vudu και Movies Anywhere σε 4Κ έκδοση με Dolby Atmos ήχο. Παράλληλα η κυκλοφορία αυτή θα περιλαμβάνει πάνω από τρεις ώρες μπόνους υλικού από τα γυρίσματα της ταινίας και το παρασκήνιό της, όσον αφορά τις τεχνολογίες που ενσωμάτωσε στο body capture, τα ειδικά εφέ της Weta, τη δημιουργία της Pandora και του υδάτινου κόσμου της και τον Spider του Jack Champion. 

Πότε όμως θα κυκλοφορήσει στο Disney Plus; 

Το μεγάλο αυτό ερώτημα πλανάται ακόμη καθώς η Disney δεν ανακοίνωσε πότε θα διατεθεί το Avatar: The Way of Water στο Disney+. Όμως το γεγονός πώς έρχεται σε VOD σημαίνει ότι και η διάθεσή του στον κατάλογο της streaming υπηρεσίας είναι πολύ κοντά.

Να αναφέρουμε ότι η ταινία ακόμη προβάλλεται σε μερικές αίθουσες του πλανήτη αλλά θα σταματήσουν προφανώς μιας και έπεται η VOD κυκλοφορία. Ίσως η Disney θέλει να καθυστερήσει λίγο ακόμη την ευρεία διάθεση του Avatar 2 για να ενισχύσει τις εμπορικές προοπτικές της VOD κυκλοφορίας. 

Ωστόσο, να σημειωθεί ότι η σελίδα της ταινίας υπάρχει αυτή την στιγμή στον ελληνικό κατάλογο με ένα trailer και την ένδειξη ότι βρίσκεται "Αποκλειστικά στους κινηματογράφους τώρα". Είναι θέμα χρόνου να αλλάξει αυτό και όποτε γίνει θα σας ενημερώσουμε μόλις υπάρχουν εξελίξεις.

Για την ιστορία το Avatar: The Way of Water είναι υποψήφιο για τέσσερα βραβεία Όσκαρ συμπεριλαμβανομένου καλύτερης ταινίας, καλύτερων ειδικών εφέ, σκηνογραφίας και ήχου. 

Πατήστε εδώ για να μάθετε πώς κατάφερε η παραγωγή της ταινίας το ακατόρθωτο με την παγκόσμια κυκλοφορία του Avatar 2. 

Οι δέκα πιο επιτυχημένες ταινίες όλων των εποχών στο παγκόσμιο box office:

  1. Avatar - $2,922 δισεκατομμύρια
  2. Avengers: Endgame - $2,797 δισεκατομμύρια
  3. Avatar: The Way of Water - $2,282 δισεκατομμύρια
  4. Titanic - $2,218 δισεκατομμύρια
  5. Star Wars: Episode VII - The Force Awakens - $2,068 δισεκατομμύρια
  6. Avengers: Infinity War - $2,048 δισεκατομμύρια
  7. Spider-Man: No Way Home - $1,921 δισεκατομμύρια
  8. Jurassic World - $1,671 δισεκατομμύρια
  9. The Lion King - $1,656 δισεκατομμύρια
  10. The Avengers - $1,518 δισεκατομμύρια

Για την ιστορία, ο James Cameron είναι ο μοναδικός σκηνοθέτης στην ιστορία που έχει δημιουργήσει τρεις ταινίες που έχουν ξεπεράσει τα $2 δις στο box office. Συγχρόνως, το Avatar: The Way of Water είναι η δεύτερη ταινία που κυκλοφόρησε μετά το 2000 και κατάφερε να μείνει έξι συνεχόμενες εβδομάδες στην κορυφή του box office.

Η πρώτη ταινία που το είχε καταφέρει αυτό μέσα στη συγκεκριμένη περίοδο ήταν το αρχικό Avatar. Προηγουμένως, η ταινία που το είχε καταφέρει αυτό ήταν ο Τιτανικός του 1997, που είχε μείνει για 15 εβδομάδες στην κορυφή. Και οι τρεις ταινίες είναι δημιουργίες του Cameron, ο οποίος έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του μέσου.

Στο sequel πρωταγωνιστούν οι: Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Cliff Curtis, Joel David Moore, CCH Pounder, Edie Falco, Jemaine Clement, Giovanni Ribisi, και Kate Winslet.