Empire of Light: Η υποψήφια για Όσκαρ ταινία έρχεται στο ελληνικό Disney Plus

Με πρωταγωνίστρια την Olivia Colman και σκηνοθέτη τον Sam Mendes
08 Μαρτίου 2023 15:31
Empire of Light: Η υποψήφια για Όσκαρ ταινία έρχεται στο ελληνικό Disney Plus

Η νέα ταινία του Sam Mendes, η οποία είναι υποψήφια στα φετινά βραβεία Όσκαρ πρόκειται να παίξει σε λίγες μέρες στο ελληνικό Disney Plus. Ο λόγος γίνεται για το Empire of Light (Η Αυτοκρατορία του Φωτός) με πρωταγωνίστρια την βραβευμένη ηθοποιό Olivia Colman.

Το Empire of Light διαδραματίζεται στις αρχές των ‘80s και υπόσχεται να σας διηγηθεί μια συγκινητική ιστορία δύο ανθρώπων. Αρχικά, επικεντρώνεται στον Stephen που τον υποδύεται ο Michael Ward, ο οποίος βιώνει στο πετσί του τον ρατσισμό, αλλά και στην Hilary (Colman), μια διευθύντρια ενός κινηματογράφου που συνάπτει σχέση με εκείνον.

Πρωταγωνιστούν επίσης και οι Colin Firth, Toby Jones, Tom Brooke, Tanya Moodie, Hannah Onslow, Crystal Clarke, Monica Dolan, Ron Cook, Sara Stewart, Justin Edwards, Roman Hayeck-Green και άλλοι.

Αξίζει να αναφερθεί ότι την φωτογραφία της ταινίας έχει επιμεληθεί ο βραβευμένος με από την Ακαδημία, Roger Deakins, γνωστές από τη δουλειά του στο Skyfall και στο Blade Runner 2049.

Η επίσημη σύνοψη του Empire of Light αναφέρει τα εξής:

Από τον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη και σεναριογράφο Sam Mendes, το Empire of Light είναι ένα συγκινητικό δράμα για τη δύναμη της ανθρώπινης επαφής στους δύσκολους καιρούς. Με φόντο έναν παλιό κινηματογράφο σε μια αγγλικά παραθαλάσσια πόλη στις αρχές του 1980, η ταινία ακολουθεί την Hilary, μια διευθύντρια κινηματογράφου που αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας, και τον Stephen, έναν νέο υπάλληλο που λαχταρά να αποδράσει από αυτήν την επαρχιακή πόλη, όπου κάθε μέρα αντιμετωπίζει δυσκολίες.

Το Empire of Light (Η Αυτοκρατορία του Φωτός) θα καταφθάσει στο ελληνικό Disney Plus στις 22 Μαρτίου. Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε και το επίσημο trailer.