Robert Downey Jr: Επιστρέφει ή όχι ο Iron Man - Νέα δήλωση Marvel ξεκαθαρίζει το τοπίο

Τα νέα είναι δυσάρεστα για όσους περιμένουν την επιστροφή του
21 Φεβρουαρίου 2023 20:24
Robert Downey Jr: Επιστρέφει ή όχι ο Iron Man - Νέα δήλωση Marvel ξεκαθαρίζει το τοπίο

Μια οριστική απάντηση στο ζήτημα της επιστροφής του Robert Downey Jr. στο ρόλο του Iron Man έδωσε η Marvel. 

Συγκεκριμένα, η απάντηση ήρθε από τον Stephen Broussard, VP of Production στη Marvel Studios, ο οποίος πρακτικά απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να επιστρέψει ο "Iron Man" του MCU με κάποιον τρόπο στο μέλλον, με τη φράση ότι "δεν είναι πλέον στα χαρτιά" της Marvel κάτι τέτοιο. 

Μιλώντας στο io9 για το Ant-Man and the Wasp: Quantumania, το Phase 5 αλλά και ολόκληρο το Multiverse Saga, ανέφερε τα εξής: 

Νομίζω πως ένα αφηγηματικό σκέλος του Phase 4 ήταν η εισαγωγή νέων χαρακτήρων. Αφορούσε νέα πρόσωπα που αναλαμβάνουν γνωστούς ρόλους. Αν δείτε για παράδειγμα την Cassie που παίρνει τη στολή της και την Kate Bishop στο Hawkeye, καθώς και νέους χαρακτήρες που συστήνουμε όπως ο Jack στο Werewolf By Night. Μετά από μια 10ετία ιστοριών της Marvel, δίνουμε τη σκυτάλη στους επόμενους, όπως και το ότι ο Robert Downey Jr. δε βρίσκεται πλέον στα χαρτιά μας. 

Αυτή η φράση ήρθε σε μια περίοδο όπου ακούγονται φήμες περί επιστροφής του αυθεντικού Iron Man του MCU ενόψει του Avengers: Secret Wars, στο οποίο ακούγονται ότι θα γίνουν πολλές και μεγάλες επιστροφές χαρακτήρων όπως του Spider-Man του Tobey Maguire και του Wolverine του Hugh Jackman. 

O Downey Jr. από την πλευρά του σε μία συνέντευξη στο GQ τον Φεβρουάριο του 2021 είχε πει "ποτέ μην λέτε ποτέ" για το ενδεχόμενο αυτό. Επίσης, ο Jonathan Majors που υποδύεται τον Kang και τον μεγάλο κακό του MCU, είχε εκφράσει την επιθυμία του να αναμετρηθεί με τον Iron Man. 

Στα επόμενα projects του Downey Jr. θα τον δούμε στο Oppenheimer του Christopher Nolan τον Ιούνιο του 2023 και στη σειρά The Sympathizer του HBO.