Raquel Welch: Έφυγε από τη ζωή η Αμερικανίδα ηθοποιός που άφησε εποχή

Άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 82 ετών
16 Φεβρουαρίου 2023 09:50
Raquel Welch: Έφυγε από τη ζωή η Αμερικανίδα ηθοποιός που άφησε εποχή

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 82 ετών άφησε η Raquel Welch (Ρακέλ Γουέλς), εξαιτίας μιας ασθένειας που την ταλαιπωρούσε, χωρίς να αποκαλύπτονται περαιτέρω τα αίτια του θανάτου της. 

Ήταν η Αμερικανίδα ηθοποιός που άφησε εποχή στα '70s και '80s όντας ένα 'sex symbol' της εποχής, καθώς ανακηρύχθηκε μια από τις "100 πιο σέξι σταρ στην ιστορία του κινηματογράφου" σε ένα τεύχος του περιοδικού Empire το 1995. 

Γεννήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου του 1940 στο Σικάγο από Βολιβιανό πατέρα και Αμερικανίδα μητέρα. Οι άσχημες σχέσεις του ζευγαριού έφεραν τη νεαρή Ρακέλ σε δύσκολη θέση και μοναδική διέξοδος απ' την πραγματικότητα ήταν η ενασχόλησή της με το χορό και το θέατρο. Ξεκίνησε την καριέρα της σε ηλικία 19 ετών και κατέληξε στην καριέρα της να πρωταγωνιστεί σε περίπου 65 ταινίες. 

Το 1966 την επέλεξε η 20th Century Fox για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία επιστημονικής φαντασίας "The Fantastic Journey" του Ρίτσαρντ Φλάισερ, που απογείωσε την καριέρα της. Την ίδια χρονιά η εμφάνισή της στον "Κατακλυσμό" (One Million Years B.C.) έκλεψε καρδιές.

Η αφίσα της ταινίας αποτέλεσε σημείο αναφοράς στην ιστορία του κινηματογράφου. Στην ταινία "Shawshank Redemption" ήταν το 3ο κορίτσι του χαρακτήρα Andy στο κελί του, μετά την Ρίτα Χέιγουορθ και την Μέριλιν Μονρόε

Το 1973 τιμήθηκε με Χρυσή Σφαίρα για τον ρόλο της Κονστάνς στην ταινία "Ο Νταρτανιάν και οι Τρεις Σωματοφύλακες" (The Three Musketeers) του Ρίτσαρντ Λέστερ, δίπλα σε τρεις αστέρες της εποχής, τους Όλιβερ Ριντ, Μάικλ Γιορκ και Ρίτσαρντ Τσάμπερλεϊν.

Πιο πρόσφατα στα 70 της η Γουέλς υποδυόταν την ντίβα και την εικόνα που είχε δημιουργήσει στο Χόλιγουντ σε διάφορες σειρές όπως American Family (2002), Welcome to the Captain (2008) και Date my Dad (2017). Πραγματοποίησε και μερικές εμφανίσεις στις ταινίες Tortilla Soup (2001), Η Εκδίκηση της Ξανθιάς (2001), Forget About it (2006) και "Πώς να γίνεις Λατίνος εραστής" (2017).