Harry Potter: Ο Steven Spielberg είναι χαρούμενος που τελικά δε σκηνοθέτησε την “Φιλοσοφική Λίθο”

Είχε απορρίψει τη δουλειά για να μείνει με την οικογένειά του
15 Φεβρουαρίου 2023 15:48
Harry Potter: Ο Steven Spielberg είναι χαρούμενος που τελικά δε σκηνοθέτησε την “Φιλοσοφική Λίθο”

Φαίνεται πως κάποια στιγμή στην καριέρα του, ο Steven Spielberg, είχε την ευκαιρία να καθίσει στη σκηνοθετική καρέκλα της πρώτης Harry Potter ταινίας, αλλά όπως ήδη ξέρετε, αυτό δεν έγινε. Ωστόσο, όπως αναφέρει ο ίδιος ο σκηνοθέτης, δεν το μετάνιωσε καθόλου.

Μιλώντας στο Variety, ο Spielberg δήλωσε ότι απέρριψε τη σκηνοθεσία του Harry Potter and the Philosopher's Stone (Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος), διότι δεν ήθελε να πάει να μείνει στο Λονδίνο. Και γι’ αυτό «φταίει» το ότι δεν ήθελε να αφήσει πίσω στο Λος Άντζελες την γυναίκα και τα παιδιά του.

Ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε την οικογένειά μας τότε με την Kate Capshaw. Έπρεπε είτε να πάρω αυτή τη δουλειά που θα με πήγαινε σε άλλη χώρα για τέσσερις ή πέντε μήνες και δε θα έβλεπα την οικογένειά μου κάθε μέρα, είτε να μείνω πίσω. Αυτή ήταν μια δύσκολη εμπειρία.

Επέλεξα να απορρίψω τη σκηνοθεσία του πρώτου Harry Potter για να περάσω τον επόμενο ενάμιση χρόνο με την οικογένειά μου και τα μικρά παιδιά μου, τα οποία άρχισαν τότε να μεγαλώνουν. Έτσι, θυσίασα ένα υπέροχο franchise και κοιτάζοντας πίσω, είμαι πολύ χαρούμενος που πήρα αυτή την απόφαση. 

Να σας υπενθυμίσουμε κάπου εδώ, ότι τελικά τη σκηνοθεσία του φιλμ την ανέλαβε ο Christopher Columbus του Home Alone, καθώς και του sequel του Harry Potter and the Chamber of Secrets. Ο Spielberg αντ'αυτού δούλευε εκείνο τον καιρό στο A.I. Artificial Intelligence, το οποίο ήταν υποψήφιο για δυο Όσκαρ.