To Indiana Jones 5 είναι μια από τις ακριβότερες ταινίες όλων των εποχών

Σοκάρει το budget της τελευταίας ταινίας του franchise με τον Harrison Ford
11 Φεβρουαρίου 2023 12:06
To Indiana Jones 5 είναι μια από τις ακριβότερες ταινίες όλων των εποχών

H Disney επιβεβαίωσε το κόστος παραγωγής του Indiana Jones and the Dial of Destiny, που θα αποτελέσει και την τελευταία περιπέτεια του Harrison Ford στο ρόλο του "Indy". 

Άλλωστε η Disney δεν τσιγκουνεύεται στο ελάχιστο όταν πρόκειται για τέτοιου βεληνεκούς blockbuster ταινίες και ξέρει καλά ότι το κοινό των Indiana Jones είναι απαιτητικό, για αυτό και το budget του Indiana Jones 5 σπάει κάθε ρεκόρ για το ιστορικό της φιλμογραφίας της Lucasfilm. 

Σύμφωνα με το Forbes, το Indiana Jones and the Dial of Destiny κόστισε κοντά στα $295 εκατομμύρια δολάρια ($294.7 για την ακρίβεια), όπως ανέφερε εκπρόσωπος της Disney. 

Έτσι, αποτελεί την ακριβότερη ταινία που γύρισε ποτέ η Lucasfilm ως στούντιο, αλλά και η 8η πιο ακριβή ταινία όλων των εποχών, ξεπερνώντας τα Star Wars: The Rise of Skywalker και Solo: A Star Wars Story

Δείτε τη λίστα με τις πλέον ακριβότερες ταινίες όλων των εποχών: 

  1. Avatar: The Way of Water - $460 εκατ. 
  2. Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides - $379 εκατ.
  3. Avengers: Age of Ultron - $365 εκατ.
  4. Avengers: Endgame - $356 εκατ.
  5. Avengers: Infinity War - $325 εκατ.
  6. Pirates of the Caribbean: At World's End - $300 εκατ.
  7. Justice League - $300 εκατ.
  8. Indiana Jones and the Dial of Destiny - $294.7 εκατ.
  9. Solo: A Star Wars Story - $275 εκατ.
  10. Star Wars: The Rise of Skywalker - $275 εκατ.

Λίγα λόγια για το Indiana Jones 5

Όσον αφορά την πλοκή, ο Indy θα αντιμετωπίσει ξανά τους Ναζί σε μια μεταπολεμική περίοδο και συγκεκριμένα το 1969, εκεί όπου η διαστημική κούρσα βρίσκεται στο ζενίθ της.

Εκτός του πρωταγωνιστή Harrison Ford θα δούμε στο cast και τους Mads Mikkelsen (Rogue One: A Star Wars Story), Thomas Kretschmann (King Kong), Boyd Holbrook (Logan), Shaunette Renée Wilson (Black Panther), Toby Jones (Captain America: The First Avenger) και Antonio Banderas (The Mask of Zorro).

Αξίζει να αναφερθεί πως είναι το πρώτο φιλμ του franchise, ύστερα από 14 ολόκληρα χρόνια απουσίας, μιας και τελευταία φορά το είδαμε στους κινηματογράφους το 2008 με το Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull.

Το Indiana Jones 5 είναι σε σκηνοθεσία James Mangold (Walk the Line, Logan), αντικαθιστώντας τον Στίβεν Σπίλμπεργκ που για πρώτη φορά θα εκτελεί μόνο χρέη παραγωγού στο franchise. Επίσης, για τελευταία φορά στο franchise, ο θρυλικός John Williams θα επιστρέψει για να συνθέσει το soundtrack. 

Το Indiana Jones and the Dial of Destiny θα βγει στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 29 Ιουνίου 2023.