Zootopia 2: Γεγονός το sequel 7 χρόνια μετά την μεγάλη επιτυχία του

Έρχεται η συνέχεια της λατρεμένης ταινίας κινουμένων σχεδίων
09 Φεβρουαρίου 2023 14:06
Zootopia 2: Γεγονός το sequel 7 χρόνια μετά την μεγάλη επιτυχία του

Το Zootopia (ή "Ζωούπολη" στα ελληνικά) ήταν μια από τις φρέσκιες ιδέες της Walt Disney Animation που λατρεύτηκαν ολοκληρωτικά από το κοινό και όλοι αναρωτιόντουσαν εάν θα υπάρξει συνέχεια. 

Τελικά, αυτή επιβεβαιώθηκε 7 χρόνια μετά την κυκλοφορία της πρώτης ταινίας το 2016. Η ανακοίνωση ότι το Zootopia 2 είναι γεγονός έγινε δια στόματος του Bob Iger, CEO της Disney κατά τη διάρκεια του πρόσφατου meeting των μετόχων της εταιρίας. 

Όπως συμβαίνει και με τις ανακοινώσεις των Toy Story 5 και Frozen 3, είναι οι μόνες πληροφορίες που γνωρίζουμε για τα sequels τους, αλλά αποτελούν και σημάδι για το μέλλον των animation ταινιών της Disney, που θα βασιστεί σε μερικά εδραιωμένα franchises. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι τον περασμένο Νοέμβριο κυκλοφόρησε στο Disney+ μια spinoff σειρά εντός του σύμπαντος με τίτλο "Zootopia+". 

Η σκηνοθεσία ήταν των Byron Howard, Rich Moore και Jared Bush, σε σενάριο του τελευταίου και του Phil Johnston. Τις φωνές τους στην πρώτη ταινία δάνεισαν οι: Ginnifer Goodwin, Jason Bateman, Idris Elba, Jenny Slate, Nate Torrence, Bonnie Hunt, Don Lake, Tommy Chong, J. K. Simmons, Octavia Spencer, Alan Tudyk, και η Shakira. Άγνωστο είναι ακόμη εάν θα επιστρέψει ολόκληρο ή κάποια μέλη του cast για το Zootopia 2. 

H Ζωούπολη είχε κερδίσει τις καρδιές κοινού και κριτικών, κερδίζοντας κιόλας και το Oscar Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων. Τεράστια επιτυχία σημείωσε και στο box office όπου το 2016 απέφερε πάνω από $1 δισεκατομμύριο δολάρια παγκοσμίως. 

Προς το παρόν δε γνωρίζουμε πότε θα κυκλοφορήσει το Zootopia 2, παρά το ότι βρίσκεται υπό ανάπτυξη μαζί με τα Toy Story 5 και Frozen 3