O Michael Bay κατηγορείται ότι σκότωσε ένα περιστέρι στην Ιταλία

Τα περιστέρια προστατεύονται από το νόμο στην Ευρωπαϊκή Ένωση
13 Ιανουαρίου 2023 16:04
O Michael Bay κατηγορείται ότι σκότωσε ένα περιστέρι στην Ιταλία

Μπελάδες από το παρελθόν ήρθαν να αμαυρώσουν το ποινικό μητρώο του γνωστού σκηνοθέτη Michael Bay, των ταινιών Transformers και Bad Boys

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του The Wrap, ο Bay κατηγορείται ότι σκότωσε ένα περιστέρι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας "6 Underground", σε παραγωγή του Netflix, όταν βρισκόταν στη Ρώμη το 2018. Οι ιταλικές αρχές ισχυρίζονται ότι το άτυχο αυτό περιστέρι σκοτώθηκε από ένα εν κινήσει dolly την ώρα που γυριζόταν μια σκηνή. 

Ένας αγνώστου ταυτότητας μάρτυρας που ήταν μπροστά στο συμβάν, έκανε την καταγγελία στην αστυνομία λίγο μετά, αλλά ο Bay από την πλευρά του αρνήθηκε κάθε κατηγορία. 

O Μάικλ Μπέι δήλωσε από τη πλευρά του: "Είμαι γνωστός φιλόζωος και μεγάλος ακτιβιστής των ζώων. Κανένα ζώο που συμμετείχε στην παραγωγή δεν τραυματίστηκε ή έπαθε κακό. Ούτε σε οποιαδήποτε άλλη παραγωγή στην οποία έχω εργαστεί τα τελευταία 30 χρόνια. Έχουμε ξεκάθαρες αποδείξεις βίντεο, πλήθος μαρτύρων και αξιωματικών ασφαλείας που μας απαλλάσσουν από αυτούς τους ισχυρισμούς. Και διαψεύδει τη μία φωτογραφία παπαράτσι τους - η οποία δίνει μια ψευδή ιστορία. Υπάρχει μια εν εξελίξει δικαστική υπόθεση, οπότε δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα επικρατήσουμε όταν έρθει η μέρα μου στο δικαστήριο."

Ο σκηνοθέτης επιμένει, καθώς έχει βίντεο από το περιστατικό, το οποίο αποδεικνύει ότι είναι αθώος. Ο Μπέι και η νομική του ομάδα έχουν κάνει πολλαπλές προσπάθειες να απορριφθεί η υπόθεση στο δικαστήριο.

Παρά το γεγονός ότι οι ιταλικές αρχές έχουν προτείνει διακανονισμό της υπόθεσης με τον Bay και να πληρώσει ένα μικρό πρόστιμο, ο διάσημος σκηνοθέτης αρνείται καθώς δεν επιθυμεί "να δηλώσει ένοχος πως έβλαψε ζώο". 

To 6 Underground είχε κάνει ένα μεγάλο μέρος των γυρισμάτων του στην Ιταλία, με το συνολικό της budget να κυμαίνεται στα $150 εκατομμύρια, που για τότε ήταν η ακριβότερη ταινία που έβγαλε ποτέ το Netflix. Η ταινία δράσης του 2019 είχε κυκλοφορήσει στο Netflix με τις απόψεις να διίστανται, κάτι που οδήγησε και στο γεγονός να μη δοθεί το πράσινο φως για το sequel του και μια επέκτασή σαν franchise που σχεδιαζόταν. 

Στην ταινία παίζουν οι Ryan Reynolds, Melanie Laurent, Manuel Garcia-Rulfo, Ben Hardy, Adria Arjona, Dave Franco και Corey Hawkins