Netflix: Ο Luther του Idris Elba επιστρέφει δριμύτερος με τη sequel ταινία - Ημερομηνία πρεμιέρας

Και στους κινηματογράφους το Luther: The Fallen Sun
13 Ιανουαρίου 2023 08:33
Netflix: Ο Luther του Idris Elba επιστρέφει δριμύτερος με τη sequel ταινία - Ημερομηνία πρεμιέρας

Τον περασμένο Δεκέμβριο σας είχαμε ενημερώσει για το ότι η sequel ταινία της σειράς Luther θα ονομάζεται "Luther: The Fallen Sun" και θα έρθει τον Μάρτιο αποκλειστικά στο Netflix. 

Τώρα το Netflix ανακοίνωσε την ακριβής ημερομηνία πρεμιέρας του και έτσι η επιστροφή του Idris Elba στον ρόλο του εμβληματικού ντετέκτιβ θα γίνει στις 10 Μαρτίου, ενώ θα κάνει και ένα σύντομο πέρασμα από τους κινηματογράφους από τις 24 Φεβρουαρίου, κάτι το οποίο έχουμε δει να συμβαίνει στις μεγάλες Netflix Originals ταινίες του. 

Δείτε το teaser του Luther: The Fallen Sun: 

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της ταινίας: "Στο "Luther: The Fallen Sun - την επική συνέχεια του βραβευμένου τηλεοπτικού έπους που επαναπροσδιορίζεται για τον κινηματογράφο - ένας ανατριχιαστικός κατά συρροή δολοφόνος τρομοκρατεί το Λονδίνο, ενώ ο ιδιοφυής αλλά ατιμασμένος ντετέκτιβ Τζον Λούθερ κάθεται πίσω από τα κάγκελα. Στοιχειωμένος από την αποτυχία του να συλλάβει τον κυβερνοψυχοπαθή που τώρα τον λοιδορεί, ο Λούθερ αποφασίζει να αποδράσει από τη φυλακή για να τελειώσει τη δουλειά με κάθε μέσο".

Μάλιστα ο Elba αποκαλύπτει ότι παρά το μεγαλύτερο budget και την κλίμακα, η ταινία θα διατηρήσει την σκληρή και ζοφερή υφή της σειράς, αλλά και τα αιματοβαμμένα σκηνικά της: 

"Είναι πολύ επικίνδυνο όταν επεκτείνεσαι από την τηλεόραση στον κινηματογράφο να ρίχνεις πολλά χρήματα και εκείνη τη στιγμή να αλλάζεις τα χαρακτηριστικά της σειράς", λέει. "Ήθελα να σιγουρευτώ ότι, παρόλο που είχαμε μεγαλύτερο προϋπολογισμό, δεν θα αλλοιώναμε υπερβολικά τις παραμέτρους του Λούθερ. Ενισχύουμε τη δράση και ενισχύουμε το διακύβευμα. Αλλά η στιγμή [της 3ης σεζόν] με τον άντρα κάτω από το κρεβάτι; Αυτό δεν κοστίζει πολλά χρήματα. Αυτές οι στιγμές παραμένουν ανέπαφες".

Εκτός του Elba στο cast γνωρίζουμε ότι θα συμμετέχει η Cynthia Erivo σε έναν άγνωστο ρόλο μέχρι στιγμής, αλλά και ο Andy Serkis (Star Wars: The Last Jedi, Lord of the Rings) θα υποδυθεί τον κακό της ταινίας. Μάλιστα θα επιστρέψει ο Dermot Crowley στο ρόλο του Schenk. 

Τη σκηνοθεσία της ταινίας ανέλαβε ο Jamie Payne και το σενάριο ο δημιουργός της σειράς, Neil Cross. Το Luther προβλήθηκε για 5 σεζόν στο BBC από το 2010 μέχρι το 2019. 

Το Luther: The Fallen Sun θα κάνει πρεμιέρα σε επιλεγμένες αίθουσες στις 24 Φεβρουαρίου και από τις 10 Μαρτίου αποκλειστικά στο Netflix. 

Tags: