Διεθνές επεισόδιο πήγε να προκληθεί εξαιτίας μιας σκηνής στο Top Gun: Maverick

Το οποίο έλαβε χώρα σε μια μυστική στρατιωτική βάση
27 Δεκεμβρίου 2022 17:57
Διεθνές επεισόδιο πήγε να προκληθεί εξαιτίας μιας σκηνής στο Top Gun: Maverick

Το Top Gun: Maverick μάγεψε όσους το είδανε με τις απίθανες και ρεαλιστικές σκηνές δράσης του, που έκοψαν την ανάσα αλλά και εκατομμύρια εισιτήρια ανά τον κόσμο. 

Η επιστροφή του Tom Cruise (Τομ Κρουζ) στο ρόλο του "Maverick" περιλάμβανε πολλά stunts τα οποία εκτέλεσε ο ίδιος ο Cruise. Σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά stunts φαίνεται να πιλοτάρει ένα απόρρητο αεροσκάφος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, με την ονομασία "Darkstar". Παρά το ότι ο Κρουζ είναι ένας ικανότατος πιλότος στην πραγματική ζωή -έχοντας φυσικά το αντίστοιχο δίπλωμα και άδεια- δεν πιλόταρε κανένα απόρρητο αεροσκάφος. 

Κατάφεραν όμως για εκείνη τη σκηνή να τη γυρίσουν σε μια πραγματική βάση του αμερικανικού ΠΝ και όπως αποκάλυψε ο σκηνοθέτης της ταινίας, Joseph Kosinski, παραλίγο αυτή η σκηνή να προκαλέσει διεθνές επεισόδιο

Μιλώντας στο Collider, ο Kosinski είπε ότι η σκηνή που περνάει το Darkstar πάνω από ένα υπόστεγο, ήταν αυτή που προκάλεσε μια σύγχυση στην βάση της αεροπορίας των ΗΠΑ, όπου γυρίστηκε. Και αυτό διότι το γύρισαν σε ένα απόρρητο σημείο της, όπου με τα χίλια ζόρια κατάφεραν να πάρουν άδεια. 

Όταν πήγαν να γυρίσουν τη σκηνή στο σημείο και έφεραν το εντυπωσιακό κατάμαυρο αεροπλάνο, τους είπανε μετά ότι αρκετοί δορυφόροι έστρεψαν τα "μάτια" τους από το διάστημα πάνω στη βάση για να δουν περί τίνος πρόκειται, κάτι που οριακά ήταν βγαλμένο από σκηνικό κατασκοπικής ταινίας.

"Η σκηνή με το Darkstar, το υπόστεγο. Πήγα στο Ναυτικό Αεροπορικό Σταθμό China Lake, που είναι μια βάση του Ναυτικού στην έρημο. Είμαι σίγουρος ότι οδηγείτε κοντά του όταν πηγαίνετε στο Mammoth. Είναι στα δεξιά, και περιλαμβάνει μια τεράστια έκταση ερήμου εκεί έξω. Αλλά έκανα μια περιήγηση στη βάση ψάχνοντας για ένα υπόστεγο για την σκηνή του Darkstar. Και μου είπαν: "Μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες, αρκεί να μην σημαδεύετε με την κάμερά σας εκεί."

Κοιτάζω εκεί, και υπάρχει αυτό το πραγματικά ελκυστικό υπόστεγο με έναν πύργο και συρματόπλεγμα γύρω του και μια μπλε πόρτα. Και λέω, "Τι είναι αυτό;" Και μου λένε, "Ούτε να το σκέφτεσαι. Ποτέ δεν θα μπορέσεις να τραβήξεις από εκεί. Μην το φωτογραφίσεις. Μην το κοιτάξεις καν." Εγώ λέω, "Μπορούμε να περάσουμε από εκεί αν δεν βγάλω φωτογραφία;" Και μου λένε, "Εντάξει, ωραία. Μπορούμε να περάσουμε, αλλά δεν μπορείς να βγάλεις φωτογραφία".

Και συνεχίζει ο Kosinski την ιστορία του λέγοντας: 

"Οπότε πάμε, και περνάμε από εκεί, και το κοιτάζω, και είναι απλά τέλειο. Θέλω να πω, μοιάζει με ένα άκρως απόρρητο υπόστεγο μέσα σε μια άκρως απόρρητη βάση. Και λέω, "Έχουμε μια σεκάνς όπου έχουμε αυτό το μυστικό αεροπλάνο που βγάζουν έξω τη νύχτα, και φαίνεται ότι αυτό είναι το τέλειο σημείο γι' αυτό." Και μου είπαν, "Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ενδιαφέρεστε για το συγκεκριμένο κτίριο". Οπότε, είπα, "Ω, φίλε, ουάου. Θα ήταν υπέροχο να γυρίσουμε εκεί. Πολύ κρίμα." Έτσι, μερικές μέρες αργότερα, μου τηλεφώνησαν. Και μου λένε: "Εντάξει, αν μας πείτε πότε θέλετε να γυρίσετε εκεί, θα πάρουμε ό,τι υπάρχει εκεί μέσα και θα το μετακινήσουμε λίγες μέρες πριν, ώστε να έχετε ένα κτίριο". Και καταλήξαμε να κάνουμε γυρίσματα στο άκρως απόρρητο υπόστεγο, και πραγματικά φτιάξαμε το Darkstar και το βάλαμε σε ένα υπόστεγο.

Και όταν το βγάλαμε για τα γυρίσματα, μου είπαν ότι ορισμένοι δορυφόροι που ανήκουν σε άλλες χώρες μετακινήθηκαν στο διάστημα για να το φωτογραφίσουν. Υποθέτω ότι ήταν σε θέση να το εντοπίσουν, κάτι που μου φάνηκε απίστευτο. Αν μπορούσαν να κάνουν ζουμ από πολύ κοντά, θα έβλεπαν τον Τομ Κρουζ στο πιλοτήριο, κάτι που είναι αρκετά cool."

Μέχρι σήμερα το Top Gun 2 αποτελεί την πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία του 2022 με εισπράξεις που ξεπέρασαν τα $1.48 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως

Το πλάνο για το οποίο έγινε όλος ο ντόρος θα το βρείτε παρακάτω, σε αυτή την εκπληκτικά γυρισμένη σκηνή του Top Gun: Maverick.