Star Wars: O σκηνοθέτης του The Last Jedi υπερασπίζεται το χιούμορ της ταινίας

Ο Rian Johnson επανέρχεται με νέες δηλώσεις για την κωμική πλευρά του Episode VIII
22 Δεκεμβρίου 2022 01:04
Star Wars: O σκηνοθέτης του The Last Jedi υπερασπίζεται το χιούμορ της ταινίας

Το Star Wars: The Last Jedi θα μείνει στην ιστορία ως η πιο διχαστική ταινία του franchise, καθώς έκτοτε κλωνίστηκε η εμπιστοσύνη των fans σε αυτό. Για κάποιους είναι η χειρότερη ταινία και για άλλους η καλύτερη της sequel τριλογίας. 

Τα παράπονα για την ταινία του σκηνοθέτη Rian Johnson μέχρι και σήμερα είναι πολλά, όμως στα πιο βαριά συγκαταλέγονται το πώς προχώρησε και χειρίστηκε "ιερούς" χαρακτήρες όπως ο Luke Skywalker, αλλά και η χρήση του χιούμορ στην διάρκεια του Episode VIII. 

Τώρα, ο σκηνοθέτης του The Last Jedi επέστρεψε με νέες δηλώσεις, υπερασπιζόμενος σε μια νέα του συνέντευξη το πως χρησιμοποίησε το χιούμορ στην ταινία του. Εν ολίγοις, αυτό που θέλει να τονίσει είναι πως το αφελές χιούμορ του Episode VIII εναρμονιζόταν με το χιούμορ της αυθεντικής τριλογίας. 

Χαρακτηριστικά αυτά ήταν τα λόγια του: 

"Ο καθένας έχει διαφορετική άποψη. Ξέρω ότι υπάρχουν οπαδοί του Star Wars που πιστεύουν κατά κάποιο τρόπο ότι ο Πόλεμος των Άστρων ήταν κάτι σοβαρό, όπως οι ταινίες του Μπάτμαν ή κάτι τέτοιο. Ήμουν τόσο νέος που όταν παρακολούθησα την ταινία "Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται", με επηρέασε βαθιά, γιατί ήταν τρομακτικό, επειδή ήμουν αρκετά νέος ώστε να μην το βιώσω σαν να παρακολουθούσα μια ταινία Star Wars, αλλά να το νιώσω σαν να ήταν πάρα πολύ αληθινό.

"Όποιος πιστεύει ότι το ελαφρώς χαζό χιούμορ δεν έχει θέση στο σύμπαν του Star Wars, δεν ξέρω αν έχει δει την Επιστροφή των Τζεντάι. Ακόμα και στην πρώτη ταινία, βρίσκονται στην καρδιά του Άστρου του Θανάτου και προσπαθούν να κάνουν αυτό το απελπισμένο κόλπο για να βγουν με τη ζωή τους και να σώσουν την πριγκίπισσα, όπου προσποιούνται ότι ο Chewbacca είναι αιχμάλωτός τους. Το μικρό αυτοκρατορικό ανδροειδές έρχεται, ο Chewbacca του βρυχάται, και το ανδροειδές, σαν φοβισμένο σκυλί, ουρλιάζει".

Για την ιστορία το Star Wars: The Last Jedi απέφερε πάνω από $1.3 δισεκατομμύρια παγκοσμίως και ήταν η πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία της χρονιάς που κυκλοφόρησε, τον Δεκέμβριο του 2017.