Oppenheimer: Δείτε το πρώτο εκρηκτικό trailer της νέας ταινίας του Christopher Nolan!

Ο οποίος επιστρέφει ξανά στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο
19 Δεκεμβρίου 2022 09:51
Oppenheimer: Δείτε το πρώτο εκρηκτικό trailer της νέας ταινίας του Christopher Nolan!

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, το πρώτο trailer του Oppenheimer ήταν προγραμματισμένο να προβληθεί παράλληλα με την πρεμιέρα του Avatar: The Way of Water. Έτσι και έγινε, λοιπόν. Η Universal Pictures μάς έδωσε μόλις μια πρώτη χορταστική ματιά στην εκρηκτική -μεταφορικά και κυριολεκτικά- νέα ταινία του Christopher Nolan.

Μέσα από τον player που ακολουθεί, λοιπόν, μπορείτε να δείτε το νέο project του λατρεμένου σκηνοθέτη των Interstellar, Inception, Tenet, Dunkirk και της Dark Knight τριλογίας, ο οποίος επιστρέφει στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, το Oppenheimer αφηγείται την ιστορία του J. Robert Oppenheimer, τον οποίο ενσαρκώνει ο Cillian Murphy. Πρόκειται για τον Αμερικανό θεωρητικό φυσικό που θεωρείται ο "πατέρας της ατομικής βόμβας" για το ρόλο του στο Σχέδιο Μανχάταν - το εγχείρημα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στο πλαίσιο του οποίου αναπτύχθηκαν τα πρώτα πυρηνικά όπλα.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι για την παραγωγή του Oppenheimer, ο Christopher Nolan ξεπέρασε τον εαυτό του και έστησε μια κανονική έκρηξη πυρηνικής βόμβας χωρίς τη χρήση CGI (ειδικών εφέ)! Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.

Το πρώτο trailer του Oppenheimer του Christopher Nolan:

Η ιστορία του Oppenheimer:

Ο Robert Oppenheimer, αποτέλεσε τον επικεφαλής του "Manhattan Project" το οποίο οδήγησε στη δημιουργία της ατομικής βόμβας, του πιο θανατηφόρου όπλου στην ιστορία της ανθρωπότητας, το οποίο έμελλε να αλλάξει το ρου της ιστορίας. Ο ίδιος κουβαλούσε σαν κατάρα αυτό το προσωνύμιο και είχε μετανιώσει που ενεπλάκη στη δημιουργία μιας τόσο καταστροφικής εφεύρεσης.

Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο παραιτήθηκε από το πόστο του στο εργαστήριο του Λος Άλαμος και αντιστάθηκε με μένος στη βόμβα υδρογόνου (H-bomb) και σε παρόμοια όπλα, βασιζόμενος στο επιχείρημα πως τα θερμοπυρηνικά όπλα είναι μακράν πιο καταστροφικά από όσο η ανθρωπότητα έχει τη δυνατότητα να τα ελέγξει.

Το λαμπρό καστ και τα υπόλοιπα ονόματα του Oppenheimer:

Ένα απαράμιλλο cast έχει επιστρατεύσει ο Nolan για το Oppenheimer, που κυριολεκτικά παίζει το μισό Χόλιγουντ. Τα ονόματα περιλαμβάνουν τους: Cillian Murphy, Emily Blunt, Florence Pugh, Robert Downey Jr., Matt Damon, Rami Malek, Benny Safdie, Josh Hartnett, Gary Oldman, Dane DeHaan, Jack Quaid, Gustaf Skarsgard, Matthew Modine.  Το cast συμπληρώνουν κι άλλα ηχηρά ονόματα όπως οι: Dylan Arnold, David Krumholtz, Alden Ehrenreich, David Dastmalchian, Olli Haaskivi, Jason Clarke, James D’Arcy, Michael Angarano, Guy Burnet, Danny Deferrari, Matthias Schweighöfer, Harrison Gilbertson, Emma Dumont και Devon Bostick.

Όσον αφορά την παραγωγή, ο Hoyte Von Hoytema ενώνει ξανά τις δυνάμεις του με τον Nolan για τη φωτογραφία της ταινίας, την οποία γύρισαν σε IMAX φιλμ 65mm και για πρώτη φορά σε ασπρόμαυρο IMAX φιλμ. Όπως και στο "Tenet" έτσι και εδώ, ο Ludwig Göransson αναλαμβάνει το soundtrack του Oppenheimer. Το σενάριο της ταινίας που διασκεύασε ο Christopher Nolan προέρχεται από το βιβλίο "American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer" των Kai Bird και Martin J. Sherwin.

Το Oppenheimer του Nolan αναμένεται στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 21 Ιουλίου 2023.