Ο Καραγκιόζης έφτασε στους κινηματογράφους ως η πρώτη ελληνική 3D animation ταινία (trailer)

Θα μοιράσει γέλιο και περιπέτεια σε μικρούς και μεγάλους
12 Δεκεμβρίου 2022 11:59
Ο Καραγκιόζης έφτασε στους κινηματογράφους ως η πρώτη ελληνική 3D animation ταινία (trailer)

Εδώ και λίγες ημέρες παίζει στους κινηματογράφους η πρώτη ελληνική κινηματογραφική 3D animation ταινία, η οποία είναι συμπαραγωγή της Cosmote TV. Ο λόγος γίνεται για το Καραγκιόζης The Movie, που φέρνει στη μεγάλη οθόνη τον θρυλικό χαρακτήρα, τον απόλυτο εκφραστή της ελληνικής λαογραφίας.

Οι πληροφορίες σύμφωνα με την Cosmote:

Το Θέατρο Σκιών είναι ίσως η αρχαιότερη μορφή θεατρικής πράξης. Το συναντούμε μέσα στους αιώνες σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ οι ρίζες και οι πρόγονοι του Καραγκιόζη τοποθετούνται στις χώρες της Ανατολής. O Καραγκιόζης μετρά πάνω από 200 χρόνια ζωής και κουβαλά στις πλάτες του όλα τα πάθη και τις χαρές του ελληνικού λαού.

Η σύνοψη της ταινίας έχει ως εξής:

Ο Διοικητής του χωριού αποφασίζει να διορίσει έναν δημόσιο γραμματέα για την εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς οι υπάλληλοί του αναγκάζονται να παραμελούν την εργασία τους για να εξυπηρετούν τους αναλφάβητους συμπολίτες τους στην γραπτή τους επικοινωνία.

Ο Χατζηαβάτης αναλαμβάνει να βρει τον κατάλληλο άνθρωπο για τη θέση, ώσπου συναντά τον Καραγκιόζη που τον εντυπωσιάζει με τις γραμματικές γνώσεις που λέει πως έχει και η αναζήτηση λαμβάνει τέλος! Μετά από μια ξεκαρδιστική συνάντηση με τον Διοικητή, ο Καραγκιόζης γίνεται ο Γραμματικός του χωριού και πιάνει, γεμάτος όρεξη και άδειος γνώσεων, μολύβι και χαρτί.

 

Το cast του Καραγκιόζης The Movie αποτελείται από τους Άθως Δανέλλης, Έλενα Μαραγκού και Γιώργος Σκιαδάς, ενώ τραγουδούν οι δύο πρώτοι και ο Γιάννης Νιάρχος. Τη σκηνοθεσία έχουν αναλάβει οι Άκης Καρράς, Χρήστος Λειβαδίτης και Αικατερίνη Παπαγεωργίου.

Η ταινία του Καραγκιόζη παίζει από τις 8 Δεκεμβρίου στους ελληνικούς κινηματογράφους. Παρακολουθήστε το trailer της ταινίας παρακάτω.