ΗΠΑ - Kirstie Alley: Πέθανε η σταρ του “Κοίτα Ποιος Μιλάει“

Σε ηλικία 71 ετών άφησε τη τελευταία της πνοή η χολιγουντιανή σταρ των 90s
06 Δεκεμβρίου 2022 09:05
ΗΠΑ - Kirstie Alley: Πέθανε η σταρ του “Κοίτα Ποιος Μιλάει“

Έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα σε ηλικία 71 ετών η δημοφιλής ηθοποιός Κίρστι Άλεϊ (Kirstie Alley) που είχε γίνει γνωστή για το ρόλο της στην ταινία "Κοίτα Ποιος Μιλάει" (Look Who's Talking, 1989) με τον Τζον Τραβόλτα. 

Την ανακοίνωση πραγματοποίησαν τα παιδιά της, μέσα από τις σελίδες της στα social media, αναφέροντας ότι πέθανε ύστερα από μια μάχη που έδωσε με τον καρκίνο τον τελευταίο καιρό. Είχε βραβευτεί με δύο βραβεία Emmy ("Cheers" και "David's Mother") και μία Χρυσή Σφαίρα ("Cheers"). Ένας ακόμη σημαντικός ρόλος της ήταν αυτός της Lt. Commander Saavik στην ταινία "Star Trek II: The Wrath of Khan". 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kirstie Alley (@kirstiealley)

«Όσο εμβληματική κι αν ήταν στην οθόνη, ήταν μια ακόμα πιο εκπληκτική μητέρα και γιαγιά», ανέφερε μεταξύ άλλων η δήλωση των παιδιών της. Το τελευταίο αντίο στην άλλοτε συμπρωταγωνίστριά του είπε και ο John Travolta μέσα από το Instagram: 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by John Travolta (@johntravolta)

"Η Κίρστι ήταν μια από τις πιο ιδιαίτερες σχέσεις που είχα ποτέ. Σε αγαπώ Κίρστι. Ξέρω ότι θα ιδωθούμε ξανά κάποια στιγμή." έγραψε ο Τραβόλτα. 

Πρωταγωνίστησε επίσης σε πολλές ταινίες, συμπεριλαμβανομένων των "Θερινό σχολείο" (1987), "Φονική καταδίωξη" (Shoot to Kill) (1988), "Κοίτα ποιος μιλάει" (1989) και τις δύο συνέχειες τους, "Sibling Rivalry" (1990), "Μπερδέματα για δύο" (It Takes Two - 1995), "Διαλύοντας τον Χάρι" (Deconstructing Harry) του Γούντι Άλεν (1997), και "Drop-Dead Gorgeous" (1999).

Από το 1997 έως το 2000 πρωταγωνίστησε στην κωμική σειρά του NBC "Veronica's Closet", για την οποία έλαβε και άλλες υποψηφιότητες για Βραβεία Emmy και Χρυσές Σφαίρες. Στη δεκαετία του 2000, εμφανίστηκε σε ριάλιτι που περιστρεφόταν γύρω από τη ζωή της, ενώ συμμετείχε και στο Dancing with the Stars. Το 2013, επέστρεψε στην ηθοποιία χάρη στην βραχύβια τηλεοπτική κωμική σειρά με το όνομά της (Κίρστι), και το 2016, εντάχθηκε στη δεύτερη σεζόν της κωμωδίας τρόμου Scream Queens, παίζοντας το ρόλο της Ίνγκριντ Χόφελ (Ingrid Hoffel).