Μία από τις καλύτερες ταινίες του Tarantino έρχεται στο Netflix

Από την 1η του Δεκεμβρίου
25 Νοεμβρίου 2022 14:24
Μία από τις καλύτερες ταινίες του Tarantino έρχεται στο Netflix

Μία από τις δημοφιλέστερες ταινίες του κινηματογράφου πρόκειται να καταφθάσει πολύ σύντομα στο ελληνικό Netflix. Ο λόγος γίνεται για το θρυλικό Pulp Fiction του Quentin Tarantino, γνωστού σκηνοθέτη των Reservoir Dogs, Once Upon a Time in Hollywood, The Hateful Eight, Kill Bill και άλλων.

Η είδηση αυτή ήρθε μέσα από το μηνιαίο βίντεο του Netflix, το οποίο αποκαλύπτει το περιεχόμενο που θα έρθει στην υπηρεσία τον Δεκέμβριο. Το Pulp Fiction, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, θεωρείται ίσως η καλύτερη ταινία του Tarantino, ενώ παράλληλα έχει και στο IMDB υψηλή βαθμολογία. Αν δεν το έχετε παρακολουθήσει, λοιπόν, τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία.

Σε αυτό το φιλμ παίζουν μεταξύ άλλων οι: Samuel L. Jackson, Bruce Willis, Tim Roth, John Travolta, Uma Thurman, Amanda Plummer, Laura Lovelace, Phil LaMarr, Frank Whaley, Burr Steers, Ving Rhames, Paul Calderson και άλλοι.

Η σύνοψη του Pulp Fiction λέει τα εξής:

Ο Τζουλς Ουίνφιλντ και ο Βίνσεντ Βέγκα δουλεύουν σαν εκτελεστές για τον γκάνγκστερ Μαρσέλους Ουάλας. Σε μια «δουλειά» σώζονται σαν από θαύμα και ο Τζουλς αποφασίζει να τα παρατήσει. Ο Ουάλας κλείνει συμφωνία με τον μποξέρ Μπουτς Κούλιτζ, να χάσει σε αγώνα που είναι να δώσει και τον πληρώνει γι' αυτό.

Τελικά όμως δεν τηρείται η συμφωνία και ο μποξέρ σχεδιάζει να φύγει από την πόλη. Αναγκάζεται όμως να γυρίσει μια τελευταία φορά στο διαμέρισμά του για να πάρει μαζί το ρολόι του πατέρα του, γνωρίζοντας ότι πιθανώς θα τον περιμένουν εκεί οι εκτελεστές του Ουάλας.

Σύμφωνα με το Wikipedia:

Το σενάριο του Pulp Fiction γράφτηκε μεταξύ των ετών 1992 και 1993, και υιοθέτησε κάποιες σκηνές που γράφτηκαν αρχικά από τον Άβαρυ για την ταινία True Romance (1993). Το σενάριό του, όπως και άλλες δουλειές του Ταραντίνο, παρουσιάζεται εκτός χρονολογικής σειράς. Επίσης, στην ταινία γίνονται αυτοαναφορές στο σημείο της έναρξής της, όπου δίνεται μια κάρτα δύο ερμηνειών του "pulp".

Αφιερώνεται αρκετός χρόνος σε μονολόγους και απλές συζητήσεις με έντονο διάλογο, που αποκαλύπτουν τις οπτικές γωνίες κάθε χαρακτήρα για διάφορα θέματα, ενώ η ταινία διαθέτει ένα συνδυασμό ειρωνείας και έντονης βίας.

Το σενάριό της απορρίφθηκε από την Columbia TriStar επειδή θεωρήθηκε "υπερβολικά τρελό". Ωστόσο, ο συν-προεδρεύων της Miramax, Χάρβι Ουάινστιν, σαγηνεύτηκε αμέσως από αυτό, και η ταινία έγινε η πρώτη που χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από τη Miramax.

Το 2013 η ταινία χαρακτηρίστηκε από την Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου ως «πολιτιστικά, αισθητικά και ιστορικά σημαντική» και επιλέχθηκε να ενταχθεί στο Εθνικό Μητρώο Κινηματογράφου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το Pulp Fiction θα γίνει διαθέσιμο την 1η του Δεκεμβρίου. Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε και το trailer της ταινίας.