Σταλόνε και Σβαρτσενέγκερ “σιχαίνονταν τρομερά“ ο ένας τον άλλον

O “Sly“ αποκαλύπτει το βάθος της έχθρας μεταξύ των δύο τεράστιων αστέρων του Χόλιγουντ
14 Νοεμβρίου 2022 23:59
Σταλόνε και Σβαρτσενέγκερ “σιχαίνονταν τρομερά“ ο ένας τον άλλον

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε (Sylvester Stallone) προχώρησε σε μια αποκάλυψη για το μέγεθος της αντιπαλότητας που διατηρούσε επί δεκαετίες με τον "αντίπαλό" του στο box office, τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ (Arnold Schwarzenegger).

Ο λόγος της αντιπαλότητας μεταξύ των δύο, όπως αποκάλυψε πρόσφατα στο Forbes, ο Stallone ήταν ο ανταγωνισμός του στο box office καθώς και οι δύο μεσουρανούσαν στις action ταινίες των '80s και των '90s, φτάνοντας στο σημείο να πει πως οι δυο τους είχαν βαθύτατη αντιπάθεια ο ένας για τον άλλον: 

"Πραγματικά αντιπαθούσαμε ο ένας τον άλλον αφάνταστα. Ήμασταν... αυτό μπορεί να ακούγεται λίγο ματαιόδοξο, αλλά νομίζω ότι ήμασταν πρωτοπόροι σε ένα συγκεκριμένο είδος εκείνη την εποχή και δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο από τότε. Οπότε ο ανταγωνισμός, επειδή είναι στη φύση του, είναι πολύ ανταγωνιστικός και το ίδιο και εγώ... και σκέφτηκα ότι πραγματικά βοήθησε, αλλά εκτός οθόνης ήμασταν ακόμα ανταγωνιστικοί και αυτό δεν ήταν καθόλου υγιές, αλλά γίναμε πολύ καλοί φίλοι".

Πράγματι, το 2010 συμπρωταγωνίστησαν μαζί στο The Expendables, την ώρα που ο Schwarzenegger επέστρεψε στο ρόλο του τόσο για το "The Expendables 2" όσο και το The Expendables 3, παρά το ότι ήταν διστακτικός αρχικά ως προς την επιστροφή του. Δεν ήθελε, όπως έλεγε τότε, να παίξει στο Expendables χωρίς τον "Sly", καθώς ακουγόταν τότε ότι δε θα είχε πλέον τον έλεγχο του franchise. 

Μιλώντας σε ένα πρόσφατο επεισόδιο του "The Jonathan Ross Show", ο Stallone είπε για την αντιπαλότητα του διδύμου:

"Δεν αντέχαμε να είμαστε στον ίδιο γαλαξία μαζί ούτε για λίγο. Πραγματικά, πραγματικά σιχαινόμασταν ο ένας τον άλλον".

Ο Stallone κυριάρχησε στο είδος της δράσης τη δεκαετία του 1980 με τις ταινίες Rambo και ταινίες όπως το "Cobra" και το "Tango & Cash". Ο Σβαρτσενέγκερ ξεκίνησε τη δεκαετία του 1980 με δύο από τους πιο εμβληματικούς ρόλους δράσης του στο "Conan the Barbarian" (1982) και στον "Εξολοθρευτή" ("The Terminator", 1984), ο τελευταίος εκ των οποίων σίγουρα έκανε τον ανταγωνισμό του με τον Σταλόνε να εκτονωθεί. Η επιτυχία της δράσης του Σβαρτσενέγκερ συνεχίστηκε με το "Commando" (1985) και το "Predator" (1987).

Ο Σβαρτσενέγκερ εγκατέλειψε το franchise μετά το Expendables 3 επειδή θεωρούσε ότι ο ρόλος του ήταν υποβαθμισμένος. Χαρακτηριστικά είχε δηλώσει τότε στο Vanity Fair: "Ξέρετε, νομίζω ότι η πρώτη και η δεύτερη ταινία ήταν καταπληκτικές... Αλλά, στην τρίτη, πίστευα ότι ο ρόλος μου δεν ήταν καλά γραμμένος... Δεν πίστευα ότι είχα κάποια αξία στην ταινία. Παρεμπιπτόντως, λατρεύω το franchise. Νομίζω ότι είναι ένα θεαματικό franchise. Νομίζω ότι ο Sly έχει καλές ιδέες, για το τι θέλει να κάνει με αυτό, και νομίζω ότι αν γράψουν ένα πραγματικά καλό σενάριο (στο οποίο ο ρόλος μου θα είναι πολύ καλά δομημένος), θα το έκανα. Αν όχι, τότε δεν θα το κάνω".

Σταλόνε και ο Σβαρτσενέγκερ εμφανίστηκαν ξανά στη μεγάλη οθόνη το 2013 στο "Σχέδιο Απόδρασης" (Escape Plan), το οποίο απέφερε $137 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Η ταινία συνεχίστηκε για δύο ακόμη sequel με τον Stallone όμως να παραμένει πρωταγωνιστής.