Netflix: Έρχονται νέες ταινίες “Chronicles of Narnia“ με σκηνοθέτη-έκπληξη

Η επιστροφή στο μαγικό κόσμο της Νάρνια θα γίνει στην δημοφιλέστερη streaming υπηρεσία
14 Νοεμβρίου 2022 21:43
Netflix: Έρχονται νέες ταινίες “Chronicles of Narnia“ με σκηνοθέτη-έκπληξη

Μπορεί να μη το θυμόσαστε οι περισσότεροι, αλλά από το 2018 το Netflix έχει στα σκαριά νέες ταινίες από το franchise "Τα Χρονικά της Νάρνια", μόνο που τώρα σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά μαθαίνουμε τα πρώτα νέα και είναι ενθαρρυντικά. 

Τώρα, το What's On Netflix μεταδίδει ότι βρέθηκε ο σκηνοθέτης για το μεγάλο αυτό project που έχει χέρια του το Netflix -ή καλύτερα να πούμε σκηνοθέτρια. Φαίνεται πως το Netflix έχει επιλέξει την Greta Gerwig για να σκηνοθετήσει τις πρώτες δύο "Chronicles of Narnia" ταινίες που ετοιμάζει από μια -λογικά- νέα τριλογία. 

Η Greta Gerwig που έγινε γνωστή από τις indie δημιουργίες όπως το οσκαρικό "Lady Bird" έχει κάνει στροφή σε πιο blockbuster μονοπάτια όπως την ταινία της "Barbie" (2023) για τη Warner Bros. και το live-action remake της "Χιονάτης" (Snow White) για τη Disney που θα έρθει το 2024. Μάλιστα την Gerwig θα την δούμε να πρωταγωνιστεί στο "White Noise" του Naoh Baumbach, μια ταινία που αποτελεί έναν δυνατό Oscar διεκδικητή για το Netflix. 

Οι πληροφορίες δεν αναφέρουν ποιες θα είναι οι πρώτες δύο ταινίες ή ποια βιβλία θα διασκευαστούν σε αυτές τις δύο, ενώ άλλες γλώσσες λένε πως το Netflix μπορεί να μην ακολουθήσει καν τη σειρά των βιβλίων. 

Λίγα λόγια για τις ταινίες και τα βιβλία Chronicles of Narnia

Για όσους δε γνωρίζουν, τα βιβλία της σειράς "Tα Χρονικά της Νάρνια" γράφτηκαν από τον C.S. Lewis (Κλάιβ Στέιπλς Λιούις) και αποτελούνται από 7 τόμους. Το πρώτο βιβλίο που έγραψε ήταν "Το Λιοντάρι, η Μάγισσα και η Ντουλάπα" το 1950, έπειτα έγραψε το 1951 το βιβλίο "Ο Πρίγκιπας Κάσπιαν", ύστερα το 1952 το βιβλίο "Ο Ταξιδιώτης της Αυγής", το τέταρτο βιβλίο "Ο Ασημένιος Θρόνος" γράφηκε το 1953, το πέμπτο βιβλίο "Το Άλογο και το Αγόρι του" το 1954. Το βιβλίο "Ο Ανεψιός του Μάγου" γράφηκε το 1955 και το τελευταίο βιβλίο "Η Τελευταία Μάχη" ο Λιούις το έγραψε το 1956.

Όσο για τις ταινίες, το 2005 η Disney είχε αναλάβει την πρώτη τους live-action διασκευή με το  The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe, ενώ το 2008 ακολουθήσε το The Chronicles of Narnia: Prince Caspian. Το 2010 και με τη Disney να είχε πάρει τις αποστάσεις της από το franchise, έχοντας δει ότι εμπορικά κατρακύλησαν, η Walden Media και 20th Century Fox έφεραν στην μεγάλη οθόνη το 3ο βιβλίο, με τίτλο The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader.

Tags: