Black Panther: Wakanda Forever - Επίσημα μια από τις ακριβότερες παραγωγές της Marvel

Σπάει επίσης ένα σπάνιο ρεκόρ για blockbuster ταινία του Χόλιγουντ
09 Νοεμβρίου 2022 23:39
Black Panther: Wakanda Forever - Επίσημα μια από τις ακριβότερες παραγωγές της Marvel

Η τελευταία μεγάλη ταινία του Phase 4 του MCU είναι το Black Panther: Wakanda Forever για το οποίο ο χρόνος μετράει αντίστροφα τις τελευταίες του ώρες μέχρι την πρεμιέρα του. Ωστόσο το πολυαναμενόμενο sequel κουβαλάει στις πλάτες του όχι μόνο το να τιμήσει τη μνήμη του μακαρίτη Chadwick Boseman αλλά και ένα τεράστιο budget. 

Από τις ακριβότερες ταινίες της Marvel στην ιστορία

To ρεπορτάζ του variety αποκαλύπτει ότι το Black Panther 2 έχει ως κόστος παραγωγής τα $250 εκατομμύρια δολάρια, κάνοντάς την αυτομάτως μια από τις ακριβότερες στην ιστορία του MCU και ένα από τα ακριβότερα sequels της Marvel Studios. 

Αυτό δεν είναι το μόνο ρεκόρ που σπάει καθώς καταφέρνει να διαλύσει και ένα ακόμη πιο σπάνιο. Πρόκειται για την ακριβότερη πλέον χολιγουντιανή blockbuster ταινία με έγχρωμο ηθοποιό για πρωταγωνιστή, παίρνοντας τα πρωτεία από τον Will Smith και το Men In Black 3 (215$ εκατ. budget). 

Οι 5 ακριβότερες παραγωγές με έγχρωμο πρωταγωνιστή είναι οι εξής: 

  1. Black Panther: Wakanda Forever - $250M
  2. Men in Black 3 - $215M
  3. Black Panther - $200M
  4. Hobbs and Shaw - $200M
  5. Tenet - $200M

Που στέκεται με αυτές του MCU; 

Την ίδια ώρα όσον αφορά τη γειτονιά του Black Panther: Wakanda Forever και τις υπόλοιπες, δηλαδή, ταινίες του MCU και εκεί βρίσκεται στο Top 5. Συγκεκριμένα βρίσκεται πάνω από το The Avengers (2012) και είναι σε ισοπαλία με τα Thor: Love and Thunder και Captain America: Civil War.

  1. Avengers: Endgame - $400 Million
  2. Avengers: Age of Ultron - $365 Million
  3. Avengers: Infinity War - $300 Million
  4. Thor: Love and Thunder and Captain America: Civil War - $250 Million
  5. The Avengers - $225 Million

Λίγα λόγια για το Black Panther: Wakanda Forever:

Η σύνοψη του Black Panther: Wakanda Forever:

Mετά τον θάνατο του Βασιλιά T'Challa, η Βασίλισσα Ramonda (Angela Bassett), η Shuri (Letitia Wright), ο M’Baku (Winston Duke), η Okoye (Danai Gurira) και η Dora Milaje (Florence Kasumba), πολεμούν για να προστατεύσουν το έθνος τους από τις παγκόσμιες δυνάμεις. Ενώ οι κάτοικοι της Wakanda προσπαθούν να προχωρήσουν, οι ήρωες πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις του και με τη βοήθεια της War Dog Nakia (Lupita Nyong’o) και του Everett Ross (Martin Freeman), να χαράξουν ένα νέο μονοπάτι για το Βασίλειο της Γουακάντα. 

Στη σκηνοθεσία του "Wakanda Forever" συναντάμε ξανά τον Ryan Coogler, ο οποίος έφερε εις πέρας με επιτυχία την πρώτη Black Panther ταινία και έχει γυρίσει επίσης τα Creed, Fruitvale Station και το πολυβραβευμένο "Judas and the Black Messiah".

Black Panther: Wakanda Forever - Η διάρκειά του θα είναι από τις μεγαλύτερες στο MCU

Επίσης, παίζει και ο Martin Freeman που θα επιστρέψει στο ρόλο του Everett K. Ross, όπως και η Lupita Nyong'o στο ρόλο της Nakia. Το cast θα συμπληρώσουν οι Tenoch Huerta ως Namor, Angela Bassett, Danai Gurira, Winston Duke, Dominique Thorne, Michaela Coel, Mabel Cadena και Alex Livanalli.

Το Black Panther: Wakanda Forever βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες στις 10 Νοεμβρίου του 2022.