Το Fortnite ακλόνητο στην κορυφή - Βούλιαξαν τα νούμερα του Apex Legends

Νέα στατιστικά για την τηλεθέαση των Battle Royale τίτλων
22 Απριλίου 2019 13:28
Το Fortnite ακλόνητο στην κορυφή - Βούλιαξαν τα νούμερα του Apex Legends

Η υπηρεσία στατιστικών για την streaming βιομηχανία, StreamElements, δημοσίευσε μερικά νέα στοιχεία για τις τάσεις που επικρατούν στον χώρο. Συγκεκριμένα, μέσα από τα φρέσκα στατιστικά που δημοσιεύτηκαν έχουμε μια νέα εικόνα για την απήχηση του Apex Legends και του Fortnite στο streaming κοινό.

Πιο αναλυτικά, φαίνεται πως όσοι προκήρυξαν το Apex Legends ως το παιχνίδι που θα εκθρονίσει το Fortnite Battle Royale μάλλον βιάστηκαν. Συγκεκριμένα, παρόλο που τα νούμερα του τίτλου της Respawn κατάφεραν να γιγαντωθούν και να ξεπεράσουν πολλά ρεκόρ του Fortnite, τον τελευταίο καιρό η τηλεθέαση του τίτλου βιώνει μια απότομη πτώση. Από την άλλη, το Fortnite Battle Royale παραμένει σταθερό και κατάφερε να ξεπεράσει πάλι το Apex Legends, μένοντας πρακτικά ακλόνητο στην κορυφή.

Όταν κυκλοφόρησε, το Apex Legends εκτοξεύθηκε στην κορυφή των δημοφιλέστερων παιχνιδιών του Twitch και ανέβαινε συνεχώς. Μέσα στην πρώτη εβδομάδα του, το Apex έφτασε τις 40 εκατομμύρια ώρες τηλεθέασης. Το Fortnite, από την άλλη πλευρά, έπεσε κάτω από τι 20 εκατομμύρια ώρες στην ίδια εβδομάδα. Συνολικά, το Fortnite υποχώρησε κάτω από τις 100 εκατομμύρια ώρες για το μήνα Φεβρουάριο. Πρόκειται για την πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο εδώ και πολλούς μήνες. Ωστόσο, αυτές οι τάσεις δεν κράτησαν για πολύ. Μέχρι τις αρχές του  Μαρτίου το Apex είχε πέσει στο ίδιο επίπεδο με το Fortnite, με περίπου 22 εκατομμύρια ώρες τηλεθέασης την εβδομάδα.

Μέχρι τα μέσα Μαρτίου, το Apex είχε πέσει ακόμα περισσότερο. Το παιχνίδι έπεσε στις 12 εκατομμύρια ώρες ανά εβδομάδα. Εν τω μεταξύ, το Fortnite παρέμεινε σταθερό. Η StreamElements σημειώνει ότι το Apex έχει χάσει περίπου το 75% των θεατών σε σχέση με το ζενίθ του.

Πλέον το Fortnite επέστρεψε στις 100 εκατομμύρια ώρες, με την τρομερή απήχησή του να παραμένει αμετάβλητη.