Η NetEase επενδύει στην Quantic Dream

Η γαλλική ομάδα έλαβε χρηματοδότηση από την κινέζικη εταιρία
30 Ιανουαρίου 2019 07:31
Η NetEase επενδύει στην Quantic Dream

Η κινεζική εταιρία NetEase ακοικοίνωσε πως εξαγόρασε μειοψηφικό μερίδιο της Quantic Dream, η οποία θα στραφεί στην ανάπτυξη παιχνιδιών για πολλαπλές πλατφόρμες. Πρόκειται για την ομάδα του David Cage από τη Γαλλία που τα τελεύταια χρόνια έχει κυκλοφόρησει διάφορους αποκλειστικούς τίτλους για τις PlayStation κονσόλες, όπως τα Heavy Rain και Detroit: Become Human. Η NetEase δε διευκρίνησε τους όρους χρηματοδότησης, αλλά επισήμανε:

Η επένδυση θα στηρίξει το όραμα της Quantic Dream να γίνει παγκόσμια εταιρεία ψυχαγωγίας πολλαπλών franchise και να αναπτύξει προηγμένες τεχνολογίες και παιχνίδια για το μέλλον.

Μάλιστα και ο Cage τοποθετήθηκε επί του θέματος, δηλώνοντας:

Το τοπίο της βιομηχανίας των βιντεοπαιχνιδιών θα περάσει από σημαντικές εξελίξεις τα επόμενα χρόνια, με το νέο hardware που θα έρθει, νέα επιχειρηματικά μοντέλα που θα εξερευνηθούν και νέους τρόπους παιχνιδιού που θα εφευρεθούν. Θέλουμε η Quantic Dream να διαδραματίσει καίριο ρόλο σε αυτό το συναρπαστικό μέλλον και η συνεισφορά της NetEase ως στρατηγικού εταίρου θα μας επιτρέψει να επεκτείνουμε το δημιουργικό όραμά μας και να αναπτύξουμε την εταιρεία στο μέγιστο δυναμικό της. Η NetEase καταλαβαίνει τι είναι η Quantic, καθώς μοιράζεται το πάθος μας για παιχνίδια υψηλής ποιότητας και τις φιλοδοξίες μας για το στούντιο.

Τέλος, ο αντιπροέδρος της NetEase δήλωσε:

Με ιδιαίτερη έμφαση στην εσωτερική ανάπτυξη, αναζητούμε συνεχώς συνεργάτες που θα μας συμπληρώνουν στην ανάπτυξη και δημιουργία παιχνιδιών επόμενης γενιάς. Η αριστεία της Quantic Dream στη διαδραστική αφήγηση και η πολύτιμη τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει τις τελευταίες δύο δεκαετίες είναι ακριβώς αυτό που ψάχναμε. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την Quantic Dream και ελπίζουμε να δημιουργήσουμε απίστευτες εμπειρίες παιχνιδιών για παίκτες σε όλο τον κόσμο.

Για την ιστορία, η NetEase είναι η εταιρία που διαχειρίζεται τις τοπικές εκδόσεις online τίτλων όπως τα Eve Online, World of Warcraft, Hearthstone, StarCraft 2, and Overwatch στην Κίνα. Αξίζει να σημειωθεί πως πρόσφατα η εταιρία επένδυσε και στην Bungie με ένα μεγάλο ποσό που ανέρχεται στα 100 εκατομμύρια.